Investigació judicial

La víctima d’Alves, preocupada davant la possible divulgació de la seva identitat

  • Els investigadors hauran d’analitzar el semen trobat al lavabo i si es correspon amb l’ADN del jugador, que en va oferir una mostra el mateix dia de la seva declaració

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La víctima de la presumpta agressió sexual a Dani Alves va mostrar durant el seu interrogatori la seva preocupació perquè pogués conèixer-se el seu nom o les seves dades personals, segons les fonts consultades per EL PERIÓDICO. En aquest sentit, la llei d’enjudiciament criminal prohibeix la divulgació o publicació d’informació relativa a la identitat de la víctima i d’informació que pugui facilitar saber de qui es tracta. Aquesta normativa veta, així mateix, la divulgació o publicació d’imatges de la denunciant. L’objectiu és protegir la víctima i el seu entorn. L’esportista té fins aquest dijous per presentar recurs contra la seva ordre de presó.

Les contradiccions en les quals va incórrer el jugador en la seva declaració van pesar al decretar la seva presó. Almenys, va canviar la seva versió en tres ocasions, però les seves explicacions tampoc van quadrar amb les testificals davant els Mossos dels cambrers i els responsables de la discoteca Sutton, on, en un lavabo d’un reservat, va passar el presumpte atac sexual. D’entrada, el jugador va negar els fets, però, quan se li va comentar el contingut de les imatges de les càmeres del local, va modificar les seves paraules i va afirmar que la dona se li va abalançar quan estava assegut al lavabo fent les seves necessitats i que ella es va quedar allà. I quan se li va exposar que hi havia semen al vestit de la noia, el futbolista va tornar a canviar i va relatar que la víctima es va abalançar sobre ell i que li va practicar sexe oral. Ell va afirmar: «Em vaig deixar fer». Quan va ejacular, segons Alves, es va apujar els pantalons i va marxar.

En cap moment Alves va oferir una explicació coherent al fet que es mantingués 16 minuts en aquest lavabo amb la denunciant, com revelen la gravacions de les càmeres del local. En canvi, la declaració de la víctima va ser versemblant per a la jutge i, per això, que decretés el seu ingrés a la presó.

Les restes al cos de la víctima

Notícies relacionades

Però la instrucció acaba de començar. Una de les proves que s’haurà de realitzar és l’extracció de l’ADN de la mostra de semen trobada al lavabo de la discoteca Sutton i també de les restes que el metge forense va poder recuperar durant l’examen mèdic a què es va sotmetre la jove a l’Hospital Clínic hores després de la suposada agressió sexual. El perfil genètic que s’extregui de les dues mostres s’haurà de contrastar després amb l’ADN d’Alves, que ha accedit a entregar el seu ADN voluntàriament.

Tal com va publicar aquest diari, la jutge va tenir en compte divendres passat a l’hora d’empresonar Alves no només la gravetat dels fets, sinó també el risc de fuga (militava fins ara en un equip de futbol mexicà) i la seva situació econòmica (cobrava 300.000 euros al mes, més altres milers pels seus altres negocis), que li podria permetre viure en qualsevol país. El jugador va donar com a domicili una vivenda a Esplugues de Llobregat, on viu la seva dona, però la togada va considerar que no era suficient arrelament per deixar-lo en llibertat o imposar una fiança. Un altre dels aspectes cridaners de la seva declaració és que l’esportista va admetre que tenia la intenció de marxar a Mèxic dissabte passat.