Investigació en marxa

La dona que acusa Dani Alves afirma que la va bufetejar i violar al lavabo de la discoteca

  • Jugador i víctima han declarat davant la jutge de Barcelona que investiga la presumpta agressió sexual a la sala Sutton

A1-132411057.jpg

A1-132411057.jpg / EPC_EXTERNAS

4
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La dona que ha denunciat l’exjugador del F.C. Barcelona Dani Alves va explicar als Mossos d’Esquadra, i aquest divendres ho ha ratificat davant la jutge que investiga el cas, que el futbolista la va tancar en un lavabo de la zona VIP de la discoteca Sutton i que allà la va violar, segons les fonts consultades per EL PERIÓDICO. Alves, que també ha comparegut davant de la magistrada, nega haver agredit la dona. La Fiscalia ha demanat presó sense fiança per a l’esportista.

Hi ha càmeres de seguretat a la sala VIP on es trobaven tots dos però no a l’interior del lavabo. Les gravacions extretes pels Mossos d’aquesta zona pública mostren que els fets previs i posteriors a la suposada agressió sexual del futbolista es van produir com ha relatat la dona, que afirma que Alves li va demanar que el seguís a través d’una porta que conduïa, sense que ella ho sabés, a un lavabo de dimensions reduïdes. La que segueix és la versió que la víctima ha donat a les autoritats policials i judicials que investiguen aquest cas.

La versió de la denunciant 

Els fets van succeir a la matinada del 30 de desembre. La víctima, de 23 anys, va acudir a la discoteca sobre les dues de la matinada acompanyada de dues amigues. A la zona de ball van ser convidades per un grup d’amics d’origen mexicà a pujar amb ells a la zona VIP de Sutton i elles els van seguir. Després d’uns minuts parlant amb aquests amics, un cambrer de Sutton es va acostar a les tres joves i els va comunicar que un client volia convidar-les. Elles van rebutjar la invitació. Però el client va insistir i el cambrer va tornar. En aquesta ocasió, el cambrer va remarcar que es tractava d’un «amic». Les tres joves van accedir a seguir-lo fins a la seva taula, dins de la zona VIP. 

En aquella taula hi havia dos homes i també dues dones que van marxar quan van arribar les tres joves. Un dels dos homes era Dani Alves i l’altre, un amic del futbolista. Alves es va presentar a la dona, que no el coneixia, com un home que es deia Dani i que «jugava a la petanca a l’Hospitalet de Llobregat». Però els amics mexicans sí que sabien de qui es tractava –actualment Alves juga precisament al club Pumas de Mèxic– i els ho van explicar. 

Segons la denunciant, Alves, que va voler convidar-les a cava, va començar de seguida a flirtejar amb les tres acostant-s’hi molt i tocant-les. Després es va col·locar darrere de la víctima i va començar a dir-li coses que ella no va entendre, possiblement perquè eren en portuguès. Va ser llavors quan suposadament li va agafar amb força la mà i Alves la va psoar al seu penis, un gest que va repetir en dues ocasions, malgrat la resistència d’ella. A continuació, assenyalant una porta que ella no sabia on conduïa, Alves la va comminar a seguir-lo i a entrar-hi. 

No hi ha gravacions del que passa a l’interior d’aquest espai, que era un lavabo. La dona assegura que quan va veure que era un lavabo –amb un vàter i un rentamans– va voler sortir, però afirma que Alves va tancar la porta i l’hi va impedir. 

La víctima ha denunciat que Alves es va asseure al vàter, li va pujar el vestit, li va demanar que digués que era la seva «puteta», la va obligar a asseure’s a sobre d’ell, la va tirar a terra, la va obligar a fer-li una fel·lació a la qual ella es va resistir activament, la va bufetejar, la va aixecar del terra i la va penetrar fins que va ejacular. Després li va dir que s’esperés a sortir, que primer ho faria ell. 

A l’exterior

La dona afirma que al sortir del lavabo només quedava una amiga a la sala VIP. Afirma que va quedar en estat de xoc en aquell moment i recorda que li va dir a la seva amiga que havien de marxar. Al sortir de la discoteca, la jove va esclafir a plorar i va ser llavors quan treballadors de Sutton li van preguntar què havia passat. 

Notícies relacionades

La denunciant va ser atesa en una sala de la discoteca a la qual també va acudir el responsable del local, que va ser qui va avisar els Mossos i una ambulància que la va traslladar a l’Hospital Clínic, on se li va practicar un examen per trobar restes biològiques que ajudessin a demostrar la seva denúncia. A l’informe mèdic es recullen, segons les fonts consultades per aquest diari, que hi ha algunes lesions compatibles amb el forcejament. 

La dona va trigar dos dies, després de la suposada agressió, a denunciar els fets als Mossos d’Esquadra. Va entregar l’informe mèdic i el vestit que va portar la nit del 30 de desembre. La Unitat Central d’Agressions Sexuals (UCAS) es va fer càrrec d’una investigació que ha revisat les càmeres de seguretat. Aquest divendres han citat Alves a declarar a la comissaria de les Corts, li han comunicat que estava detingut i ha sigut traslladat en un cotxe logotipat a la Ciutat de la Justícia. Ha pujat emmanillat a declarar i, després d’escoltar la víctima i el jugador, la fiscalia ha demanat que ingressi a la presó provisionalment.