25-N | Dia contra les violències masclistes

El nombre d’adolescents amb ordre de protecció per violència de gènere es duplica en un any a Catalunya

  •  Save the Children alerta que les noies que pateixen violència per part de les seves parelles continuen «invisibilitzades»

El nombre d’adolescents amb ordre de protecció per violència de gènere es duplica en un any a Catalunya
1
Es llegeix en minuts
ACN

El nombre d’adolescents amb ordres de protecció per violència de gènere s’ha duplicat en un any a Catalunya. Un total de 77 noies tenien ordres d’aquest tipus el 2021, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística, mentre que l’any anterior, marcat per la pandèmia, en van ser 41. Save the Children alerta que les adolescents que pateixen violència per part de les seves parelles continuen «invisibilitzades». En aquest sentit, l’oenagé aposta per sensibilitzar sobre aquesta realitat les adolescents, «perquè sovint no s’identifiquen com a víctimes i pensen que la violència de gènere és cosa d’adults», ha apuntat Emilie Rivas, responsable de Polítiques d’Infància de Save the Children Catalunya.

«Que la teva parella et controli el mòbil, et faci comentaris sobre com vas vestida o et digui amb qui pots o no sortir de festa no són gestos d’amor, són conductes de violència de gènere», ha recordat.

Notícies relacionades

Quan s’analitzen xifres de violència de gènere entre l’adolescència, es veu que un percentatge rellevant ja l’ha patit, però, en canvi, un 20% dels adolescents no creuen que existeixi, segons dades del Baròmetre Joventut i Gènere de la Fundació FAD. A Catalunya, en els últims deu anys, hi ha hagut sis víctimes mortals adolescents, segons l’Institut Català de les Dones.

L’oenagé aposta per fer més campanyes de sensibilització dels adolescents, però també més formació per als professionals per a la detecció de les víctimes.