El solstici d’estiu

El Govern preveu el dispositiu «més gran de la història» per Sant Joan amb gairebé 2.400 mossos

Una revetlla que recollirà el dispositiu de seguretat «més gran de la història»

El Govern preveu el dispositiu «més gran de la història» per Sant Joan amb gairebé 2.400 mossos

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts

El conseller d’Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, ha explicat aquest dimecres que es preveu el dispositiu de seguretat «més gran de la història» per la revetlla de Sant Joan, amb un increment de, concretament, 2.393 mossos.

En una roda de premsa a la Conselleria d’Interior, el conseller ha manifestat que Sant Joan «és una festa especialment complexa, que a més coincideix amb un cap de setmana de tres dies», per la qual cosa han decidit incorporar més efectius que altres anys.

Elena ha explicat que el cos dels Mossos, des de dijous a les 22 hores fins divendres a les 10 hores, intensificarà el seu desplegament i que, afegit al dispositiu ordinari, seran un total de 4.545 agents, el que suposa un 28% més de policies de seguretat ciutadana comparat amb el 2021.

Violències sexuals

A més, els Mossos establiran zones segures en punts de màxima aglomeració per combatre les violències sexuals ja que, tal com ha comunicat Elena, «les agressions sexuals i les violències masclistes són una de les prioritats d’aquesta nit, i els agents estaran orientats al control i la prevenció d’aquesta mena de violències per convertir els espais en llocs segurs».

Notícies relacionades

Elena ha destacat que la policia catalana també farà un total de 1.031 controls amb la participació de 1.337 efectius de trànsit, un 30% més d’agents de trànsit respecte al 2021. Durant tota la nit i, com a novetat, la policia marítima vigilarà les platges i les embarcacions.

Ha assenyalat que es reforçarà el cos de Bombers de la Generalitat amb 160 efectius més, a banda de la contractació de 32 auxiliars forestals, amb 300 efectius més dels Agents Rurals, i d’un 200 a 228% més de treballadors del telèfon d’emergències 112.

Temes:

Festes Sant Joan