Operació sortida

Els camions només podran anar pel carril dret i a 80 km/h a l’AP-7 per Sant Joan

Durant la revetlla es preveuen controls específics i sancions de fins a 500 euros

Els camions només podran anar pel carril dret i a 80 km/h a l’AP-7 per Sant Joan

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els camions que circulin per l’AP-7 entre la Roca del Vallès i Martorell (Barcelona) en l’operació sortida de Sant Joan entre les 17.00 i les 22.00 hores de demà, dijous, només podran anar pel carril dret, sense avançar, i no podran superar els 80 quilòmetres per hora.

Així ho ha anunciat el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, que ha destacat que es tracta d’una mesura nova que pretén contribuir a millorar el trànsit en l’operació sortida amb motiu de la de la revetlla de Sant Joan, en què es preveu que entre demà a les 15.00 hores i la mateixa hora de divendres circulin més de 450.000 vehicles a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Una de les novetats en el dispositiu de trànsit serà l’obligació que els camions que circulin pel tram de l’AP-7 entre Martorell i la Roca hagin d’anar en fila, sense poder avançar, utilitzant només el carril dret i no superant els 80 quilòmetres per hora.

Controls i sancions

El conseller ha advertit que els Mossos d’Esquadra establiran controls específics –fins a un total de 1.031– per garantir el compliment de les restriccions, ja que la seva infracció pot portar una sanció de fins a 500 euros.

Operació tornada

Notícies relacionades

De cara a l’operació tornada, en la qual es preveu que es mobilitzin uns 260.000 vehicles, diumenge no podran circular els camions entre les 17.00 i les 22.00 hores a l’AP-7 i en altres vies ràpides, i s’establiran 100 quilòmetres de carrils addicionals, entre els quals a l’AP-7, entre Sant Celoni i Parets i la C-32 nord i sud.

El Servei Català de Trànsit preveu una mobilitat comparable a la del 2016 i el 2021, en la qual es van registrar importants retencions. Davant aquesta situació, Elena ha demanat als ciutadans que, durant la revetlla de Sant Joan, donin prioritat a l’ús del transport públic.