Mobilització

Una concentració demana reobrir la frontera de Melilla amb el Marroc

  • Diverses desenes de persones es van reunir en un pas fronterer per exigir el final del tancament, que fa més de dos anys que dura

Una concentració demana reobrir la frontera de Melilla amb el Marroc

EFE

2
Es llegeix en minuts
EFE

Desenes de persones s’han concentrat aquesta nit davant el pas fronterer de Beni-Enzar, el més important dels quatre que hi ha al llarg del perímetre entre Espanya i el Marroc a Melilla, per exigir que es reobri després de més de dos anys de tancament. La protesta és fruit d’una crida a la mobilització que s’havia produït a través de missatges de telèfon mòbil i xarxes socials durant tot el dimecres, i que convocava tothom a protestar davant la frontera des de les 23.00 hores.

Desenes de persones a peu, i també en una caravana de cotxes, amb xiulada inclosa, han acudit fins al lloc fronterer, on diverses patrulles policials han reforçat la zona i la Policia Local ha tallat la carretera d’accés per evitar que hi continuessin arribant vehicles. Mentre s’estava produint la protesta, Coalició per Melilla (CPM), el principal partit del Govern de la Ciutat Autònoma, s’ha unit a la reivindicació amb un missatge a Twitter, deixant clar que «els ciutadans de Melilla han esperat aquest moment durant anys i no s’ha de demorar més innecessàriament». «Davant les manifestacions de protesta que s’estan produint a la frontera, CPM demana l’obertura com es va comprometre Pedro Sánchez en la seva visita al Marroc», ha assenyalat la formació cepemista, soci de Govern del PSOE a la Ciutat Autònoma i d’Eduardo de Castro, expulsat de Cs.

Notícies relacionades

La Delegació del Govern a Melilla havia negat aquest dimecres al migdia que la frontera entre Espanya i el Marroc a la ciutat autònoma obrís aquesta nit i va assegurar que encara no hi ha «una data concreta» perquè es produeixi aquesta obertura. Fonts de la Delegació del Govern van fer aquest aclariment per desmentir els missatges que circulen a les xarxes socials que asseguraven que la reobertura de la frontera de Beni-Enzar es produiria aquest dimecres a la nit, i va insistir que l’esmentada infraestructura «es mantindrà tancada, de moment».

Abans de la concentració, el president regional del PP i senador, Juan José Imbroda, havia criticat aquest dimecres la «cerimònia de la confusió» a la qual els de Melilla estan assistint en els últims dies sobre l’obertura de la frontera entre Espanya i el Marroc a la ciutat, atesos els rumors que sorgeixen, desmentits per la Delegació del Govern, i els moviments del país veí desbloquejant el pas. Per això, Imbroda va lamentar que els ciutadans de Melilla no saben «a què atenir-se», donant lloc a «una espècie d’incertesa total sobre l’obertura dels passos fronterers», cosa que s’uneix al fet que el Govern central no hagi fet en aquests dos anys les actuacions de condicionament necessàries per a la modernització dels passos fronterers i per donar resposta a les necessitats tècniques. «Tots els sindicats i associacions de les Forces de Seguretat de l’Estat diuen que de cap manera estan preparats els passos fronterers per obrir-se, així que ens ha agafat desprevinguts», va lamentar Imbroda, convençut que això ha passat perquè «la decisió de Pedro Sánchez d’entregar el Sàhara va ser inopinada, per sorpresa i pel que sembla sense meditar i, evidentment, sense negociar».

Temes:

Melilla Marroc