On Catalunya

Amb una corda lligada a la pota

El cadàver d’una vaca de 600 quilos apareix en una platja d’Alacant

Els operaris encarregats de les restes opinen que l’animal procedeix d’un vaixell ramader

El cadàver d’una vaca de 600 quilos apareix en una platja d’Alacant
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els banyistes de la platja de Muchavista, a la localitat alacantina d’El Campello, van trobar ahir divendres a la sorra el cadàver putrefacte d’una vaca d’aproximadament 600 quilos. Les restes de la vaca estaven en avançat estat de descomposició. Les primeres hipòtesis apunten que l’animal hauria arribat fins al lloc arrossegat pel corrent després de ser llançat al mar des d’un barco de transport marítim d’animals.

El cos sense vida de la vaca va ser localitzat a l’altura del Rincón de la Zofra després de ser albirat des de la vora per ciutadans que eren a la platja mentre l’animal flotava a la superfície. Fins al lloc es van desplaçar quatre operaris del servei de neteja municipal que, amb l’ajuda d’una pala mecànica i un camió grua, van remolcar l’animal i el van retirar dels sorrals, segons ha informat l’Ajuntament d’El Campello en un comunicat.

Notícies relacionades

Un dels operaris del servei de neteja va reconèixer que «no és cap novetat» el fet que apareguin caps de bestiar a les costes de la localitat, que són llançats al mar, pel que sembla, des d’alguns barcos encarregats del transport marítim d’animals, després de la mort d’algun exemplar. Els barcos ramaders o granges flotants poden arribar a ser grans vaixells de 30.000 tones de desplaçament capaces de transportar fins a 75.000 caps de boví o 18.000 vaques. La tripulació es compon també per personal especialitzat, normalment de països àrabs, i veterinaris. Disposen de sistemes dispensadors d’aigua i aliments, escombradores, climatització especial, etcètera.

En concret, el cadàver de la vaca trobat al Rincón de la Zofra tenia lligada una corda a una de les potes, un detall «indicatiu que podria haver-se fet servir aquesta «inadequada praxi» per desfer-se de l’animal, segons el personal encarregat de transportar el cadàver, informa Europa Press.

Temes:

Platges