Alleujament parcial de les restriccions

Cantàbria permet l’accés als locals d’hostaleria amb una prova Covid en municipis que estan en alerta

  • Les persones que tinguin la pauta completa de la vacuna, les que acreditin haver passat la malaltia o les que tinguin test negatiu podran entrar a bars i restaurants

Cierre del ocio nocturno a las 00:00 horas en Santander y otros 15 municipios de Cantabria

Cierre del ocio nocturno a las 00:00 horas en Santander y otros 15 municipios de Cantabria / Juan Manuel Serrano Arce (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Conselleria de Sanitat ha aprovat que des d’aquest divendres es pugui entrar a l’interior dels locals d’hostaleria que ara estan tancats per alta incidència de coronavirus si es disposa de certificat de vacunació, acreditació que s’ha passat la malaltia o tenir una prova negativa.

El Govern de Cantàbria ha informat que la mesura compta amb l’aval dels tècnics de Salut Pública i dels Serveis Jurídics de la Conselleria i que l’objectiu és evitar l’impacte de determinades restriccions, però sense rebaixar les mesures de prevenció, «que continuen sent molt necessàries per frenar l’expansió descontrolada del virus».

La mesura afecta els municipis de Cantàbria que estiguin en nivell 3 d’alerta pel coronavirus –que aquest dijous són 19– i, gràcies a aquesta nova normativa, podran accedir a l’interior dels locals les persones que tinguin la pauta completa de la vacuna, les que acreditin haver passat la malaltia o les que tinguin prova negativa, realitzada en les 72 hores anteriors.

La mesura introdueix una excepció a les restriccions que s’apliquen als municipis en nivell 3, que van entrar en vigor dimarts passat després de l’última actualització del semàfor Covid-19, i permetrà als locals d’hostaleria de la regió ocupar un aforament màxim d’un terç a l’interior.

En vigor des de la seva publicació

La modificació de la norma, que serà aplicable als nivells 3 i 4 de risc, es publicarà aquest divendres, al Butlletí Oficial de Cantàbria (BOC), i entrarà en vigor al mateix moment de la publicació.

Notícies relacionades

Malgrat aquesta mesura, la Conselleria ha instat els ciutadans a no rebaixar, sota cap circumstància, les mesures de precaució, que continuen sent imprescindibles per frenar l’expansió descontrolada del virus.

Cantàbria s’afegeix a Galícia, que aplica des de dissabte passat una mesura similar en zones d’alta incidència de coronavirus, quan el Tribunal de Justícia de les Canàries ha suspès cautelarment la norma aprovada pel Govern regional i que s’aplicava a Tenerife des de dilluns.