La pandèmia a Catalunya

La patronal demana l’obertura immediata de ‘pubs’, bars musicals i discoteques a Catalunya

ocio nocturno

ocio nocturno

1
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

La patronal de l’oci nocturn Fecasarm ha presentat un nou recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per poder reobrir immediatament discoteques, ‘pubs’ i bars, tancats per la pandèmia de coronavirus.

Salut ja té sobre la taula un pla de reobertura però encara no s’ha materialitzat. Tot i que abans de fer-ho el Govern central haurà de derogar el decret encara vigent que estableix el tancament de l’oci nocturn en tot l’Estat. Aquest dimecres, la consellera en funcions Alba Vergés apuntava que el sector podria reobrir «molt probablement» per a la revetlla de Sant Joan.

Notícies relacionades

El pla del Procicat contempla la tornada de les activitats recreatives musicals vinculades a l’oci nocturn i mesures generals per a l’obertura de locals i establiments que funcionin com discoteques, sales de ball, sales de festes amb espectacles, bars musicals, o karaokes, un sector rellevant en l’economia catalana i la vida social que ha quedat durament afectat per les restriccions aplicades per contenir l’epidèmia de Covid a Catalunya.

Es tracta d’un primer pas per a la reactivació, tot i que el Govern encara ha de de pactar amb el sector els horaris i aforaments per a les diferents fases de reobertura, igual que va passar amb l’hostaleria. Les patronals, no obstant, confien que juntament les proves pilot marquin la llum al final del túnel després de 14 mesos d’aturada.