INVESTIGACIÓ JUDICIAL

El seu amic de la infància el va assassinar arrossegant-lo amb el cotxe

  • El fiscal demana 18 anys de presó per a l’imputat i l’acusació particular més de 30

  • Els Mossos d’Esquadra van simular el doble atropellament ocorregut a Cerdanyola del Vallès

Reconstrucción del asesinato de la discoteca de Cerdanyola.

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Era la matinada del 12 de juliol del 2020 quan Ángel M. V. va morir al ser atropellat dues vegades per un amic de la infància, Adrián H. M. Una discussió dins una discoteca de Cerdanyola del Vallès va continuar al carrer i va originar el luctuós final. La fiscalia considera que va ser un assassinat perquè l’imputat va tenir la intenció d’acabar amb la vida de la víctima i el va envestir violentament amb el cotxe, per la qual cosa reclama 18 anys de presó. L’acusació particular, exercida per l’advocat Álvaro Machado, del despatx Vosseler, exigeix una pena més dura: 30 anys i sis mesos de presó. La simulació feta pels Mossos i a què ha tingut accés EL PERIÓDICO és una de les proves clau.

Aquella matinada, l’Ángel, que tenia 21 anys, el seu germà Jesús, de 18, i tres amics van sortir de festa. Van anar a una discoteca de Cerdanyola. A l’interior del local va començar una discussió entre el Jesús i l’imputat, no sent-hi l’Ángel. El motiu: una catximba (pipa d’aigua). La bronca va pujar de to i els treballadors de l’establiment els van comminar a marxar. Al carrer, l’agressió física va desplaçar les paraules. L’Ángel, el Jesús i l’acusat es van embrancar en una baralla, fins que dos amics van aconseguir separar-los. Els dos grups van marxar en direccions diferents.

Els germans Martínez i dos amics van caminar cap a Cerdanyola pel carrer Montcada per tornar a casa seva. L’acusat, juntament amb una altra persona, va anar a buscar el seu vehicle Fiat Punto que estava aparcat a prop de la discoteca. Malgrat no haver obtingut mai el carnet de conduir i no tenir assegurança, l’Adrián va seure al volant i va anar a buscar l’Ángel «amb l’ànim d’acabar amb la seva vida» o, almenys, «assumint les altes probabilitats que aquest resultat es produís amb la seva acció», segons l’acusació. La intenció era atropellar-lo.

Amb els llums apagats i a gran velocitat

Notícies relacionades

Va conduir amb els llums apagats fins al carrer Montcada. Allà, un cop va identificar la seva víctima, va fer pujar el vehicle a la vorera i a gran velocitat va envestir l’Ángel de forma violenta i presumptament deliberada. El seu cos va volar per sobre el turisme. Greument ferit, el jove es va poder aixecar i va caminar coix cap al mig de la via en estat de xoc. L’acusat no es va donar per vençut, va fer mitja volta amb el canvi de sentit i va atropellar per segona vegada l’Ángel. Els metges del centre hospitalari a què va ser traslladat no van poder evitar la seva mort a causa de la lesió neurològica per traumatisme cranioencefàlic que va patir.

La fiscalia assenyala que l’acusat va actuar de «forma sorprenent» i aprofitant-se que l’Ángel marxava del lloc caminant d’esquena al vehicle, conduint cap a ell a gran velocitat, amb els llums apagats i el va atropellar, impedint-li «tota possibilitat de fugida i defensa eficaç». No obstant, reclama per assassinat 18 anys de presó perquè, al seu entendre, l’acusat tenia les seves facultats «lleument minvades» com a conseqüència del seu trastorn de personalitat antisocial i el consum, aquell dia, d’alcohol i drogues. L’acusació particular, en nom de la família de la víctima, no reflecteix aquesta circumstància i l’imputa un delicte d’assassinat amb traïdoria i acarnissament, a més de conducció sense carnet i temerària. Tant l’advocat com el ministeri públic sol·liciten una indemnització.