La lluita contra la pandèmia

Sanitat ajorna la decisió sobre el límit d’edat de la vacuna d’AstraZeneca

  • Catalunya i Madrid han reclamat en reiterades ocasions poder administrar el fàrmac als majors de 55 anys

  • França, Alemanya, Suècia, Itàlia, Grècia, Portugal o Bèlgica ja han aixecat el veto

Sanitat ajorna la decisió sobre el límit d’edat de la vacuna d’AstraZeneca
1
Es llegeix en minuts
Manuel Vilaseró
Manuel Vilaseró

Periodista

ver +

La ponència de vacunació ha decidit prosseguir en els pròxims dies el debat sobre l’ampliació fins als 65 anys de vacuna d’AstraZeneca. Aquest òrgan del Ministeri de Sanitat, que compta amb experts externs, revisava aquest dijous el límit de 55 anys establert fins ara en vista de les últimes evidències científiques, especialment l’estudi publicat per la sanitat britànica, però no ha arribat a cap acord, segons fonts del departament.

FrançaAlemanya, SuèciaItàlia, Grècia, Portugal, Bèlgica o Andorra són alguns dels països europeus que les últimes setmanes han aixecat el veto a aquesta vacuna per a les persones grans, després de recents estudis que n’avalen l’eficàcia. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) també recomana utilitzar-la per a més grans de 65 anys.

Fa dies que Catalunya reclama que s’autoritzi l’ús de la vacuna d’AstraZeneca per a majors de 55 anys. Aquest dimecres, Salut va augmentar la pressió llançant a Sanitat una advertència: «O actuen o actuarem». Andalusia o les Balears són altres comunitats que han demanat poder administrar l’injectable a persones de més de 55.

Notícies relacionades

Metges i científics espanyols també han reclamat al comitè que fixa els criteris per a la campanya d’immunització que revisi el seu actual límit de 55 anys. És, segons l’opinió dels experts, una mesura de fàcil adopció que permetrà accelerar el ritme de vacunació a Espanya.

Ara s’està donant la paradoxa que en col·lectius essencials, com policies i mestres, s’està immunitzant els més joves, però no els majors de 55 anys, molt més vulnerables davant la malaltia.