La lluita contra la pandèmia

La UE acorda amb Pfizer l’entrega de 4 milions més de vacunes al març

A Espanya li correspondran una mica més de 400.000 dosis d’aquest lot

La UE acorda amb Pfizer l’entrega de 4 milions més de vacunes al març
1
Es llegeix en minuts

La Comissió Europea ha anunciat aquest dimecres un acord amb el consorci farmacèutic Pfizer-BioNTech per al subministrament de quatre milions addicionals de vacunes abans que acabi aquest mes de març per aturar els increments d’infeccions a diverses regions europees. En un comunicat, la Comissió Europea assenyala que aquests quatre milions de dosis es posaran a disposició dels Estats membres de la UE perquè els governs les puguin adquirir de manera proporcional a la seva població. A Espanya li correspondrien una mica més de 400.000 dosis d’aquest lot.

Aquesta entrega addicional de vacunes, que es distribuiria abans de finals d’aquest mes, «és el resultat de l’expansió de les capacitats de fabricació a Europa, que es va completar a mitjans de febrer», segons ha remarcat Brussel·les.

L’empresa alemanya BioNTech i el seu soci nord-americà Pfizer van acordar amb la Comissió Europea (CE) a mitjans de febrer el subministrament de 200 milions de dosis suplementàries de la seva vacuna contra la Covid-19 –amb opció a 100 milions addicionals–, en un contracte que complementava el ja tancat per rebre 300 milions de dosis al llarg del 2021. Amb això, al llarg d’aquest any la UE haurà de rebre de BioNTech i Pfizer 500 milions de dosis que podran augmentar a 600 milions si es fa ús de l’opció addicional.

Notícies relacionades

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha remarcat que l’entrega addicional de quatre milions de vacunes en les pròximes dues setmanes «ajudarà els Estats membres en els seus esforços per mantenir sota control la propagació de noves variants». «Mitjançant el seu ús específic on més es necessiten, en particular a les regions frontereres, aquestes dosis també ajudaran a garantir o restablir la lliure circulació de mercaderies i persones. Són fonamentals per al funcionament dels sistemes sanitaris i el mercat únic», ha destacat.

Aquest nou paquet de vacunes ajudarà a agilitar les campanyes de vacunació i a pal·liar els problemes en les entregues que, per exemple, la UE té amb AstraZeneca. Von der Leyen destacava dimarts en una entrevista que «AstraZeneca està entregant menys del 10% de les vacunes acordades».