30 nov 2020

Anar al contingut

PROPAGACIÓ DE L'EPIDÈMIA

Coronavirus a Catalunya: última hora del nombre de casos de Covid

Catalunya suma 1.162 nous contagis i puja una mica la velocitat de propagació

El Periódico

Coronavirus a Catalunya: última hora del nombre de casos de Covid

FERRAN NADEU

En les últimes 24 hores Catalunya ha sumat 1.162 nous contagis de coronavirus i ha reportat 33 morts més per la malaltia, mentre que ha pujat una centèsima la velocitat de propagació del virus (Rt), fins a 0,77, i el risc de rebrot ha descendit a 203.

Segons les dades actualitzades aquest diumenge pel Departament de Salut, el nombre de persones hospitalitzades per Covid-19 és de 1.692 (un total de 37 menys que ahir), de les quals 461 són a les unitats de cures intensives (quatre menys que la vigília).

La velocitat de propagació del virus (Rt), l’indicador que millor assenyala l’evolució de la pandèmia, ha augmentat en una centèsima fins a quedar a 0,77, és a dir, que cada 100 infectats contagien 77 persones. Malgrat la pujada, la xifra es manté en l’objectiu de les autoritats sanitàries de no superar el 0,80.

El risc de rebrot del coronavirus (EPG), índex de creixement potencial de l’epidèmia, continua descendint i s’ha situat en 203 punts (13 menys que divendres), lluny del màxim de 1.046 punts a què es va arribar el 23 d’octubre, tot i que aquest indicador encara assenyala un perill extrem, ja que a partir de 100 es considera un risc alt.

Segons Salut, el nombre total d’infectats confirmats amb tota mena de proves des de l’inici de l’epidèmia ascendeix a 340.339, dels quals 1.162 han sigut diagnosticats en les últimes 24 hores.

El número de morts a Catalunya per Covid-19 comptabilitzats des de l’inici de l’epidèmia és de 15.830, dels quals 33 han sigut reportats des de divendres. Al màxim diari de morts en la segona onada es va arribar el 5 de novembre, amb 85 defuncions un sol dia, i des d’aleshores hi ha una tendència consolidada a anar disminuint la mortalitat.

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra newsletter per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions