setge al virus

Aquests són els països de risc als quals Espanya demana una PCR negativa

Els viatgers que arribin als aeroports i ports espanyols sense tenir la prova obligatòria s'enfrontaran a una multa que pot arribar fins als 6.000 euros

pratok

pratok

2
Es llegeix en minuts
Efe

El Ministeri de Sanitat ha actualitzat aquest dilluns la llista de països els passatgers dels quals necessiten PCR negativa per entrar a Espanya per avió o barco i que entrarà en vigor a partir de les 0.00 hores del pròxim 30 de novembre, fins aleshores continua vigent la relació d’Estats publicada fa dies en el BOE.

Espanya exigeix des d’aquest dilluns PCR negativa realitzada 72 hores abans del viatge a les persones procedents de 65 països de risc, independentment de la seva nacionalitat o lloc de residència, que vulguin entrar el país per ports o aeroports. La modificació d’aquesta llista es fa cada 15 dies en funció de la situació epidemiològica.

La llista actualitzada continua comprenent 65 països, però n’hi ha alguns que n’han sortit i d’altres que han entrat al ser considerats de risc.

En el cas dels països europeus són els que es troben de color vermell o gris als mapes del Centre Europeu per al Control i la Prevenció de Malalties (ECDC, per les seves sigles en anglès) i respecte a l’anterior llista, la novetat més gran és que Irlanda i Islàndia surten de la llista, amb la qual cosa en són 26.

Així, segons la llista de Sanitat, els països que es mantenen de risc són: Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Txèquia, Xipre, Croàcia, Dinamarca (excepte les illes Fèroe i Grenlàndia), Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, França, Grècia (excepte la regió de l’Egeu Meridional), Hongria, Itàlia, Letònia, Lituània, Luxemburg, Malta, Noruega (excepte les regions d’Agder, Innlandet, More og Romsdal, Nordland, Rogaland, Troms og Finnmark, Trondelag i Vestfold og Telemark), Països Baixos, Polònia, Portugal, Romania, Suècia i Liechtenstein.

Els tercers països de risc són els que tenen una incidència acumulada en els últims catorze dies superior als 150 casos per cada 100.0000 habitants, i també hi ha variacions respecte a la llista anterior, ja que, entre d’altres, hi entra el Canadà i en sumen 39.

En la llista actualitzada hi ha: Albània, Andorra, Argentina, Armènia, Azerbaidjan, Belize, Bielorússia, Bòsnia i Hercegovina, Brasil, Cap Verd, el Canadà, Colòmbia, Costa Rica, Curaçao, Emirats Àrabs Units, Estats Units, Federació Russa, Geòrgia i Gibraltar (Regne Unit).

Notícies relacionades

També: Guam, Iran, Jordània, Kosovo, Kuwait, Líban, Macedònia del nord, Marroc, Moldàvia, Mònaco, Montenegro, Palestina, Panamà, Polinèsia Francesa, Puerto Rico, Regne Unit, San Marino, Saint-Martin (Països Baixos), Sèrbia i Ucraïna.

L’actualització de les revisions de la llista de països o zones es farà efectiva al cap de set dies de la seva publicació, «amb l’objectiu de permetre a les companyies de transport, agències de viatges i operadors turístic que ajustin les mesures informatives per als passatgers», assenyala Sanitat a la web.