MÉS RIGOR A CATALUNYA

Bars i restaurants de Catalunya tindran noves restriccions a partir de divendres

El director general de Salut, Marc Ramentol, avança que seran mesures «contundents» amb l'objectiu de reduir la mobilitat i la interacció social

zentauroepp55385355 coronavirus catalunya201013121437

zentauroepp55385355 coronavirus catalunya201013121437

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El secretari general del Departament de Salut, Marc Ramentol, ha avançat aquest dimarts que les noves restriccions que prepara el Govern per frenar els rebrots de Covid-19 a Catalunya afectaran bars i restaurants i que la intenció és que aquestes mesures entrin en vigor aquest mateix divendres, 16 d’octubre. La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assenyalat que aquest dimecres l’Executiu donarà a conèixer les mesures per frenar la segona onada del coronavirus.

Restringir els aforaments, les precaucions i els horaris de bars i restaurants és una de les mesures que s’aplicaran per intentar contenir l’avenç de la pandèmia. Així ho ha apuntat Ramentol en una entrevista a l’emissora RAC-1 en la qual no ha volgut concretar més a l’espera que Salut les hagi comunicat al sector. Sí que ha remarcat el secretari general de Salut que seran mesures «contundents» destinades a reduir la mobilitat, tot i que ha descartat confinaments perimetrals. 

«La nostra intenció és que les mesures ja estiguin en vigor divendres. Es comunicaran abans, quan es tingui la certesa que tots els actors n’hagin tingut coneixement», ha assenyalat Ramentol. «Els bars i restaurants són uns dels llocs per antonomàsia de la interacció social. Serà un dels àmbits que inclourà mesures, però no serà perquè no hagin complert amb les mesures», ha puntualitzat el secretari general.

Fins ara, a les zones on s’han aplicat restriccions anti-Covid, els bars i restaurants han hagut de limitar l’aforament tant a l’interior com a les terrasses al 50%, s’ha prohibit el consum en barra i han de garantir dos metres de distància entre les taules.

Aquestes mesures, que estan en vigor per exemple a Barcelona i la seva àrea metropolitana o a Granollers, Canovelles i les Franqueses del Vallès, segurament s’ampliaran a tot Catalunya, ja que les dades epidemiològiques van empitjorant des de fa dies a totes les comarques.

«La nostra aposta és per una intervenció contundent, amb sacrificis personals, però el més retallada en el temps possible», ha afirmat el secretari general de Salut. Ha argumentat que si s’actua de manera precoç i contundent, creix exponencialment el grau d’efectivitat de les mesures.

«Es tracta de tenir una tardor pitjor per tenir un millor hivern. Tot el que no fem ara ho haurem de fer més tard i augmentat», ha resumit.

Notícies relacionades

Ramentol ha assegurat que la incidència de la Covid ja comença a notar-se en l’àmbit sanitari, amb augment d’hospitalitzats i de pacients crítics. 

En les últimes hores, el Govern ha demanat a les empreses que prioritzin el teletreball i a les universitats que durant els pròxims 15 dies facin classes virtuals. L’objectiu, reduir la mobilitat i els nivells d’interacció i sociabilitat.