mesures anti-Covid

El Papa i els seus col·laboradors, sense mascareta malgrat l'obligatorietat

Francesc no ha evitat el contacte amb els fidels acostant-se a parlar amb ells sense mantenir distància de seguretat i fins i tot ha besat les mans d'un sacerdot

papa vid 07 134039 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

El papa Francesc i els seus més estrets col·laboradors, així com alguns membres de la Cúria presents en l’audiència general d’avui, no han portat la mascareta, que des d’aquesta jornada és obligatòria en tot moment a la Ciutat del Vaticà per evitar la difusió del coronavirus.

L’audiència general dels dimecres s’ha celebrat avui a causa de la pluja a l’Aula Pau VI, i no a l’exterior al pati de Sant Damas, i els centenars de fidels presents sí que portaven mascareta, però tampoc s’ha guardat la distància de seguretat entre les cadires.

El papa Francesc no ha aparegut encara en públic amb la mascareta i només se l’havia vist utilitzar-la a l’interior del vehicle que li traslladava al pati de Sant Damas.

Igual com en altres ocasions, Francesc no va evitar el contacte amb els fidels acostant-se a parlar amb ells sense mantenir distància de seguretat i fins i tot va besar les mans d’un sacerdot, capellà en una presó.

A més del Papa, tampoc avui han portat mascaretes l’assistent de Francesc, qui va ajudar el pontífex a utilitzar després el gel desinfectant després de les salutacions als fidels, ni tampoc el personal de seguretat o els fotògrafs del Vaticà.

Asseguts a distància del Papa durant l’audiència alguns membres de la Cúria igualment no les portaven. 

Si fins ara la situació havia provocat alguna perplexitat per les mesures anticontagi, avui ha sigut encara més patent, ja que des d’aquest dimecres és obligatori l’ús de la mascareta a tots els seus residents i treballadors, tant en espais oberts o tancats, a l’Estat del Vaticà.

Aquest dimarts, el Governatorat del Vaticà va emetre una directiva als superiors dels ens de la Santa Seu que obliga a l’ús de la mascareta dins de l’Estat pontifici i a les seves seus extraterritorials, uns territoris i edificis de Roma sobre els quals té jurisdicció.

Notícies relacionades

Serà obligatòria «quotidianament en tots els llocs a l’aire lliure i també en els espais de treball en els quals la distància no pugui ser garantida sempre», es llegeix al document, que insisteix a més en la necessitat de respectar les normes higièniques.

Com passa normalment, la mesura segueix les adoptades també per Itàlia, que establirà la mateixa disposició en un decret que el Govern haurà d’aprovar en les pròximes hores.