EPIDÈMIA MUNDIAL

L'Església perdona els pecats als malalts per coronavirus

A més d'això, el Papa ha establert que aquestes persones han de tenir la voluntat de complir la confessió sacramental, la comunió eucarística i l'oració tan aviat com els sigui possible

papa22ok

papa22ok

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El papa Francesc ha concedit la indulgència plenària –el perdó de tots els pecats– als que s’han contagiat de coronavirus i als que els assisteixen en un decret que ha sigut publicat aquest divendres per la Penitencieria Apostòlica davant de l’actual situació de pandèmia que a Itàlia ha causat més de 3.400 de morts i més de 41.000 contagis totals, i que a Espanya ha causat 1.002 de morts i 19.980 contagis.

Francesc ha estès a partir d’aquest decret la indulgència plenària als «fidels afectats pel coronavirus, sotmesos a quarantena per ordre de l’autoritat de salut als hospitals o a les seves pròpies llars si, amb una ànima separada de qualsevol pecat, s’uniran espiritualment a la celebració de la Santa Missa’, reciten el Rosari, s’uneixen a la pràctica pietosa del viacrucis o realitzen altres formes de devoció com ara recitar el Credo, el Parenostre i una oració a la Mare de Déu».

A més d’això, el Papa ha establert que aquestes persones han de tenir la voluntat de complir la confessió sacramental, la comunió eucarística i l’oració tan aviat com els sigui possible. Se’ls atorguen també indulgències especials sota les mateixes condicions als familiars, als treballadors sanitaris i a tots els que, ‘exposant-se al risc de contagi’, ajuden els malalts.

Notícies relacionades

La Penitencieria Apostòlica ha indicat en el comunicat que concedeix la indulgència també a aquells fidels que resen «per demanar el cessament d’aquesta pandèmia, l’alleujament dels que pateixen i la salvació eterna dels morts».

A més, ha anunciat que «l’Església catòlica resa per aquells que no poden rebre la unció de malalts i concedeix la indulgència plenària en el moment de la mort, sempre que s’hagi recitat habitualment algunes oracions durant la vida, indica el decret». Per assolir aquestes indulgències, la Penitencieria Apostòlica recomana l’ús del crucifix o la creu.

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions