mesures contra el virus

El Govern prorroga 15 dies les mesures restrictives a Reus

La Generalitat recomana als ciutadans sortir de domicili només per a l'imprescindible

Els contactes s'han de limitar, «tant com sigui possible, a les persones que integren el grup de convivència habitual

zentauroepp54135021 reus200717135214

zentauroepp54135021 reus200717135214 / Nuria Torres

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Conselleria de Salut de la Generalitat ha prorrogat aquest divendres determinades mesures restrictives per la pandèmia de coronavirus a Reus (Tarragona) per a la contenció del brot.

En una resolució publicada en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i consultada per Europa Press, estableix un nou període de les mesures de 15 dies a partir d’aquest divendres, sense perjudici de la vigència d’altres d’àmbit territorial superior, com la publicada dissabte que prohibeix les reunions de més de deu persones a tot Catalunya.

La Generalitat recomana als ciutadans sortir del domicili només per assistir a la feina, a centres sanitaris, cuidar persones grans, menors i dependents, desplaçar-se a entitats financeres, accedir a establiments comercials d’alimentació o d’altres amb cita prèvia, tenir trobades i fer activitats culturals i d’oci amb el seu grup de convivència habitual o renovacions de permisos i documentació oficial, entre altres desplaçaments.

La resolució assenyala que els contactes s’han de limitar, «tant com sigui possible, a les persones que integren el grup de convivència habitual, al qual es poden incorporar familiars pròxims, cuidadors i persones a qui es dona recolzament per evitar el seu aïllament.

També remarca adoptar mesures d’higiene i protecció als centres de treball, potenciant l’ús del teletreball quan sigui possible, respectar la distància física interpersonal als comerços, limitar al 33% d’aforament els actes religioses i no consumir aliments ni begudes en les reunions de fins a deu persones en espais públics.

Respecte als establiments d’hostaleria i restauració, la resolució indica que el consum s’ha de fer sempre a taula, a l’interior l’aforament es limita al 50% amb distància d’1,5 metres entre taules i un màxim de deu persones per cada una i l’horari de tancament s’estipula en la 1 de la matinada.

Notícies relacionades

Als establiments hotelers, l’aforament dels espais comuns se situa en el 50% i en els d’hostaleria i restauració la capacitat d’ocupació màxima de les terrasses és del 50%.

La resolució assenyala que es poden portar a terme activitats culturals, tant en recintes estables com a l’aire lliure, sempre que es garanteixi que no se supera el 50% de la capacitat i que es compleixen les indicacions dels plans sectorials aprovats pel Procicat.