Salut demana restringir l'activitat a Reus i no sortir de casa pels rebrots

El Departament limita l'aforament de la restauració al 50% a partir d'aquest divendres i prohibeix les reunions de més de deu persones

afed7939-0437-4315-ba0d-21ea875c695c-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Departament de Salut de la Generalitat ha decidit aplicar mesures més restrictives a Reus (Baix Camp, Tarragona) per aturar la pandèmia, entre les quals limitar l’aforament de la restauració al 50% a partir d’aquest divendres i prohibir les reunions de més de deu persones.

Així ho ha anunciat la consellera de Salut, Alba Vergés, en una visita al cribratge massiu que s’ha iniciat aquest divendres a la ciutat de Reus, on en les últimes setmanes s’ha produït un notable repunt dels casos de coronavirus.

L’aforament a les cerimònies queda reduït a un terç i en bars i restaurants a la meitat, on, a més, tampoc es podrà consumir a la barra. Els locals hauran de posar cartells informatius per facilitar el compliment de les mesures, així com respectar l’horari de tancament a la 1 de la matinada.

Vergés ha demanat a la ciutadania que redueixi la seva activitat social al mínim imprescindible i que procuri quedar-se a casa.

L’objectiu de Salut és fer mil PCR diàries a Reus, focalitzades en els veïns de 18 a 50 anys de tres barris de la ciutat

Vergés ha demanat a la ciutadania que redueixi la seva activitat social al mínim imprescindible i que procuri quedar-se a casa. I ha posat el focus en la necessitat que els casos positius i el seu entorn guardin quarantena «per tallar les cadenes de transmissió del virus».

43 casos positius

En les últimes 24 hores, Reus ha registrat 43 casos positius de Covid-19 i ha passat d’un risc de rebrot (EPG) de 390,51 –la franja de risc és per sobre de 100– a 463,03.

No obstant, la taxa de contagi ha baixat del 2,44 al 2,32, tot i que continua sent alta perquè un portador del coronavirus SARS-CoV-2 pot contagiar gairebé tres persones.

Des de l’inici de la pandèmia, la ciutat registra 602 casos de Covid confirmats per proves PCR –43 d’aquests en les últimes 24 hores– i 49 morts d’un total de 397 a la regió sanitària.

Situació «crítica»

L’alcaldessa en funcions, Montse Vilella (Junts per Reus), ha qualificat la situació de «crítica» i ha convocat per a aquest divendres a la tarda un comitè d’emergència municipal.

Notícies relacionades

Vilella assenyala «el repte d’abaixar la corba de contagis en els pròxims 15 dies», sobretot davant l’imminent inici del curs escolar.

Tant Vergés com Vilella han fet una crida a la ciutadania perquè col·laborin amb els sanitaris, que «no podem deixar sols», ha conclòs la titular de Salut.