coronavirus

L'Hospital Sant Joan de Reus confirma un brot amb 26 positius

Afecta treballadors i pacients de les plantes de medicina interna i sociosanitari

Durant els pròxims 15 dies no es permetrà la presència d'acompanyants en aquestes àrees

L'Hospital Sant Joan de Reus confirma un brot amb 26 positius

JOAN REVILLAS

Es llegeix en minuts

Acn

L’Hospital Universitari Sant Joan de Reus va notificar aquest dimarts un brot de coronavirus amb 26 casos confirmats, segons va informar el Departament de Salut en un comunicat.

Afecta els pacients ingressats a les plantes de medicina interna i sociosanitari del centre, així com quatre treballadors. En concret, hi ha 14 casos en l’àmbit sociosanitari i 12 a medicina interna. Durant els pròxims 15 dies no es permetrà la presència d’acompanyants en aquestes àrees.

Quant a la planta del sociosanitari, es va detectar un primer cas en una persona usuària que va presentar simptomatologia i que va donar positiu en la prova PCR. Llavors es va fer un cribratge a tots els pacients ingressats a la mateixa planta i es van diagnosticar 14 casos positius, dels quals 12 són asimptomàtics.

A la planta de medicina interna es detecta un primer cas el 19 d’agost. El 24 d’agost se’n detecten dos de nous, i el 25 d’agost es fa un cribratge a tots els pacients de la planta. Llavors es confirmen quatre casos, tots ells amb simptomatologia respiratòria. Posteriorment, el 31 d’agost, es repeteix el cribratge i es detecten set nous casos, tots ells asimptomàtics.

L’hospital ha informat els familiars dels pacients i ha restringit les visites tant al sociosanitari com als usuaris de la planta de medicina interna. Quant a la informació als familiars dels residents, aquesta es comunicarà sempre que el pacient no manifesti el contrari entre les 13 i les 17 hores mitjançant una trucada.

Notícies relacionades

A la resta del centre es manté la presència d’un acompanyant per pacient entre les 9 i les 13 hores. Únicament i en casos excepcionals, i prèvia valoració per part de l’equip assistencial, serà possible ampliar el nombre d’acompanyants. A més, es manté un circuit d’entrada i un de sortida al centre, amb indicadors al terra, cintes de separació i dispensadors de gel hidroalcohòlic a totes les portes d’entrada i accessos a les diferents àrees.