la crisi de la Covid-19

La cap d'epidemiologia de la Vall d'Hebron: «Hi ha marge abans del confinament»

Magda Campins afirma que la situació sanitària és «molt lluny» de la viscuda en els mesos de març i abril

zentauroepp53962883 magda campins200827092713

zentauroepp53962883 magda campins200827092713 / Marta Perez

2
Es llegeix en minuts
Efe

La cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital de la Vall d’Hebron, Magda Campins,ha afirmat que la situació sanitària és «molt lluny» de la viscuda els mesos de març i abril i que encara «hi ha marge» abans d’aplicar mesures més estrictes com el confinament total de la població.

«Som lluny de la situació de març i abril, però tenim un nombre de pacients ingressats alt i tenim un nombre de pacients a l’uci no alt però que preocupa», ha afirmat aquest dijous en declaracions a Catalunya Ràdio. Campins ha detallat que el nombre de pacients amb coronavirus ingressats a l’uci a l’Estat se situa al voltant dels 600, 130 d’ells a Catalunya. Per això, ha afirmat que «hi ha marge» i que el que obligaria a prendre mesures de confinament estricte és «que hi hagués risc de col·lapse sanitari» i que la capacitat de les ucis estigués tensada.

La cap d’Epidemiologia de la Vall d’Hebron també ha qualificat de «lamentable» que quan falten 15 dies per a l’obertura de les escoles encara s’estiguin discutint les mesures per a l’inici de curs per part de les administracions. «S’hauria d’haver fet abans», ha dit Campins, que ha assenyalat que espera saber «quines són» aquestes mesures i que hi hagi manera de seguir-les «al peu de la lletra».

Així mateix, ha assenyalat que comparteix «plenament» el posicionament del secretari de Salut Pública del Govern, Josep Maria Argimon, sobre els permisos retribuïts per als pares que tinguin fills en quarantena i no baixes mèdiques: «La baixa laboral és un acte mèdic». 

Festes multitudinàries

Notícies relacionades

Campins s’ha mostrat partidària de traslladar missatges sobre la pandèmia que arribin més als joves per evitar festes multitudinàries i sense mascareta com la que hi va haver a Queixans (Cerdanya) o, si no s’aconsegueix, «més mà dura». Segons va avançar ahir el diari ‘El País’, prop de 300 joves van participar dissabte en una festa en un conegut restaurant de Queixans, sense respectar la distància de seguretat, sense mascareta i cantant cançons abraçats.

«Ho trobo lamentable. No només les imatges de Queixans, sinó moltes de les imatges que hem vist a l’estiu en molts entorns. No hem sabut conscienciar prou la població jove, sobretot, que aquestes coses no es poden fer perquè posen en risc la gent gran i també a ells mateixos», ha afirmat. Imatges com aquesta, ha dit Campins, «no es poden permetre» perquè Catalunya està «en una situació molt preocupant en aquests moments».