alerta als EUA

La Vall de la Mort registra un rècord mundial de calor: 54 graus

El Servei Meteorològic dels Estats Units detecta 54º celsius diumenge a la tarda, marcant el que podria ser la temperatura més calenta a la Terra des d'almenys 1913

zentauroepp54537704 valle muerte200818133155

zentauroepp54537704 valle muerte200818133155 / John Locher

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Servei Meteorològic dels Estats Units va dir aquest dilluns que la temperatura al Parc Nacional de la Vall de la Mort a Califòrnia va assolir els 54 graus celsius diumenge en la tarda, marcant el que podria ser la temperatura més calenta a la Terra des d’almenys 1913.

Es va registrar a Furnace Creek, Califòrnia, a prop del Centre de Visitants de la Vall de la Mort, al mig d’una onada de calor que afecta la major part del sud-oest dels Estats Units des de la setmana passada. 

En un missatge en el seu compte de Twitter, el Servei va dir que si es verifica oficialment, aquesta seria la temperatura més alta registrada des de 1913. 

«Els experts en clima diuen que també podria ser el màxim de l’era moderna, perquè el rècord de 56,6 graus celsius de la Vall de la Mort el 1913 ha sigut discutit com a poc fiable», va assegurar en un informe l’Administració Nacional Oceànica i Atmosfèrica (NOAA). 

També seria la temperatura més alta registrada durant el mes d’agost.

La lectura preliminar, que va ser de 54 graus celsius, és ara en procés de verificació oficial. Aquesta mesura va ser presa per un sistema d’observació automàtic. 

«Com es tracta d’un esdeveniment de temperatura extrema, la temperatura registrada haurà de sotmetre’s a una revisió formal», diu l’oficina del Servei Meteorològic Nacional a Las Vegas.

La Vall de la Mort està situada a la regió nord del desert de Mojave, i és coneguda com un dels llocs més calents de la Terra. 

El registre més alt de 56 graus celsius, a Greenland Ranch a Furnace Creek dins de la vall, es va presentar el 10 de juliol de 1913. 

Més recentment, les temperatures a la regió van arribar als 53,8 graus celcius el juliol del 2013.

Notícies relacionades

A més del Servei Meteorològic, l’Organització Meteorològica Mundial ha dit que també verificarà la temperatura de diumenge a la Vall de la Mort. 

Es preveu que l’onada de calor a Califòrnia s’estendrà durant tota la setmana.