Dures crítiques

Les infermeres catalanes demanen a Torra la dimissió de Vergés

Veuen «inadmissible» la gestió de la consellera sobre la pandèmia

zentauroepp54137099 verges200717112132

zentauroepp54137099 verges200717112132 / Pol Sola

1
Es llegeix en minuts

El sindicat Infermeres de Catalunya ha demanat per carta al president de la Generalitat, Quim Torra, la dimissió de la consellera de Salut, Alba Vergés. En la nota, el col·lectiu veu «inadmissible» la gestió sanitària feta durant la pandèmia i acusa la consellera de «no deixar-se assessorar pels professionals que coneixen la salut pública catalana i la realitat viscuda prèviament».

Han lamentat que s’han dirigit per carta a Vergés en diverses ocasions i no han obtingut resposta i han criticat algunes decisions com els contractes «milionaris» a empreses privades per fer el rastreig, el «menyspreu» a l’atenció primària, la retribució pel treball durant la pandèmia «estratificada» i que deixa fora alguns professionals i la manca de l’EPI, recull ACN.

Notícies relacionades

«Creiem que les decisions preses per aquesta Conselleria interfereixen en la qualitat de les cures i la bona atenció que la ciutadania es mereix per part de la sanitat publica d’aquest país. No podem permetre que es prenguin decisions que afecten tan directament les persones des de despatxos i sense conèixer la realitat de la nostra sanitat», defensa el sindicat.

Infermeres de Catalunya ha demanat també la dimissió de la secretària general de Salut, Laura Pelay. El sindicat ha exigit que el Departament de Salut estigui dirigit per personal sanitari que conegui la realitat del sistema de salut  i que aquest càrrec el pugui ocupar una infermera.