dispositiu oris

Els Mossos controlaran que ningú vagi a la seva segona residència el cap de setmana pel coronavirus

La policia catalana ha identificat 6.839 persones, n'ha denunciat 1.345 i n'ha detingut 16 per desobeir les restriccions de l'estat d'alarma

zentauroepp52848547 coronavirus200319104833

zentauroepp52848547 coronavirus200319104833 / Alejandro Garcia

1
Es llegeix en minuts
Efe

Els Mossos d’Esquadra han identificat en els últims dies 6.839 persones, n’han denunciat 1.345 i n’han detingut 16 per desobeir les restriccions de l’estat d’alarma pel coronavirus, i a partir de demà controlaran que ningú vagi a la seva segona residència per passar el cap de setmana.

Així ho ha anunciat el conseller d’Interior, Miquel Buch, en una roda de premsa telemàtica, en què ha insistit en la importància que la gent es quedi confinada a casa seva per evitar la propagació del coronavirus.

Des que els Mossos van activar la setmana passada el dispositiu ORIS, per controlar que es compleixen les restriccions imposades en el marc de l’alarma sanitària, han identificat 4.549 vehicles i 6.839 persones, 1.345 de les quals han sigut denunciades.

A més, la policia autonòmica ha detingut 16 persones per resistència o desobediència a l’autoritat en el marc dels controls sobre el compliment de l’estat d’alarma. A les portes del cap de setmana, el primer sencer des que dissabte passat el Govern va aprovar l’estat d’alarma, Buch ha advertit que els Mossos es desplegaran demà per tot el territori de Catalunya en dispositius estàtics de control per garantir que ningú es dirigeix cap a la segona residència per passar aquests dies. Del que es tracta, ha remarcat Buch, és de garantir que el confinament és «real», per evitar així la propagació del coronavirus.

Notícies relacionades

Divendres i dissabte de la setmana passada, quan les administracions ja demanaven als ciutadans que es quedessin a casa, tot i que no estava encara vigent l’estat d’alarma, van ser nombroses les famílies que van abandonar l’àrea de Barcelona per passar el cap de setmana a les seves segones residències.

«L’objectiu és que no es propagui la malaltia. Per coherència, per rigor, s’ha de respectar el confinament. I si no, els Mossos, les policies locals i les guàrdies urbanes vetllaran perquè es faci i, si algú l’incompleix, serà sancionat com cal», ha advertit Buch.