el covid-19

Mor una infermera a Euskadi pel coronavirus, la primera víctima entre el personal sanitari

La víctima, de 52 anys, feia una setmana que estava hospitalitzada

enfermera-euskadi / periodico

1
Es llegeix en minuts

Una infermera de 52 anys d’Euskadi contagiada de coronavirus ha mort aquesta nit, després d’estar ingressada en un hospital de Biscaia des de feia sis dies, segons ha fet públic el lehendakari, Iñigo Urkullu. Aquesta és la primera professional sanitària que ha mort des que es va declarar la crisi del Covid-19.

Urkullu ha comparegut juntament amb les conselleres de Salut, Nekane Murga, i de Seguretat, Estefanía Beltrán de Heredia, per facilitar les últimes dades de l’evolució de la pandèmia del Covid-19 a Euskadi.  El mateix Urkullu ha donat a conèixer que ahir a la nit va morir aquesta infermera, ha transmès el condol a la seva família, companys i gent pròxima, i ha tornat a reconèixer la tasca dels professionals sanitaris en aquesta crisi.  «Aquesta crisi està tenint un cost humà altíssim per a tota la societat, però, sens dubte, hi ha milers de professionals que cada dia estan treballant a primera línia donant el millor de si per protegir-nos a tots», ha dit. 

Euskadi ha registrat per segon dia consecutiu l’augment de casos positius més elevat de coronavirus, 217, en compració amb els 208 de dimecres. Hi ha 455 persones ingressades, 102 més, i 18 que havien resultat infectades ja han superat la malaltia. 

Àlaba continua sent el territori més afectat per aquesta pandèmia, amb 621 positius, 76 més; 224 persones estan hospitalitzades i 35 han mort. 

Notícies relacionades

Biscaia acumula 393 positius, 986 més, 177 hospitalitzats i 13 morts, mentre que Gipúscoa té 176 positius identificats (45 més), 54 hospitalitzats i 5 morts. 

La consellera de Salut ha lamentat la mort de la infermera per aquesta pandèmia, que ha «colpejat l’ànima del sistema» sanitari públic basc: «els seus professionals».  Ha dit que aquest nou augment màxim d’infectats en la comunitat autònoma demostra la «gravetat i excepcionalitat» de la situació i ha tornat a posar l’accent en la necessitat que els ciutadans extremin les precaucions, perquè quan s’impedeix un contagi s’«evita una cadena d’infectats».  Murga, que ha reiterat que els experts consideren que no s’ha arribat al pic d’infeccions, ha rebutjat detallar si s’estan produint ja morts per coronavirus en pacients sense patologies greus prèvies.