CORONAVIRUS

L'Ajuntament insta els barcelonins a no anar-se'n de cap de setmana

El consistori demana donació de mascaretes a qui en disposi i obre un magatzem al carrer del Perú per recollir-les

Tarafa crida a la ciutadania a preparar-se per al «punt àlgid»

zentauroepp52849577 batlle200319151902

zentauroepp52849577 batlle200319151902

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust

L’Ajuntament de Barcelona ha fet una crida als ciutadans que no abandonin la ciutat per anar-se’n de cap de setmana a partir de demà, divendres, com si la situació fos ordinària. El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha sigut terminant aquest dijous, en la compareixença diària que comparteix amb la regidora de Salut, Gemma Tarafa, quan se li ha preguntat sobre la possibilitat que hi hagi barcelonins que optin per marxar a la segona residència o a una altra localitat.

«La gent ha de ser a casa seva. No té sentit desplaçar-se fora de Barcelona. Esperem que tothom ho entengui i es quedi a casa», ha declarat Batlle, que fora d’això ha assegurat que no hi ha grans novetats en el seguiment de la situació que viu Barcelona, quan el confinament per prevenir el contagi de coronavirus ja fa uns dies que està vigent.

Dos agents de la Guàrdia Urbana, possibles positius per coronavirus

El regidor ha precisat que 1.700 agents de la Guàrdia Urbana estan treballant, i que dos presenten possibles positius per coronavirus, i que n’hi ha 161 que estan en aïllament per prevenció. La caiguda dels accidents es consolida, com és lògic, pel descens del trànsit: normalment n’hi ha un centenar al dia a Barcelona i en les últimes 24 hores només se n’han registrat 10. El trànsit ha caigut en les últimes hores un 64% als accessos a la ciutat, un 65,7% a l’interior de Barcelona i un 50,3% a les rondes.

Ple suspès

Batlle ha explicat que el govern municipal ha decidit suspendre el ple municipal previst per al divendres 27 de març i ha precisat de nou el nombre de locals inspeccionats per no complir l’ordre de tancar: 87. 583 més han rebut avisos. Pel que fa a les persones, ja són 2.391 les que han sigut denunciades per estar fora de casa sense un motiu justificat, i 9.715 les que han rebut avisos. Ara per ara no hi ha hagut cap detingut a Barcelona per no complir el confinament.

Tarafa ha demanat a la població que afronti amb ànim «el punt més àlgid dels contagis», que, ha dit, s’espera per a la setmana que ve. Tarafa ha xifrat en vuit els positius de treballadors municipals, dos dels quals corresponen a persones que han sigut hospitalitzades. La resta, ha dit, està bé o amb símptomes lleus.

20.000 mascaretes recollides

Notícies relacionades

«És cert que tenim problemes d’accés a les mascaretes», ha declarat Tarafa, que ha fet una crida a les persones i les empreses que disposin d’aquests accessoris que els donin a les administracions perquè s’entreguin a les persones que estan en la primera línia de l’atenció a les persones. Per exemple, els treballadors socials, que, ha remarcat, «no poden quedar-se a un metre i mig de la gent que tracten».

L’Ajuntament ha recollit ja 20.000 mascaretes, que, segons Tarifa, han vingut en part de la comunitat xinesa. El consistori ha obert un magatzem al carrer del Perú, 254, que està obert de 9.30 h a 13.30 h.