EPIDÈMIA GLOBAL

Sanitat investiga dos possibles casos de coronavirus al País Valencià i un a Cadis

Es tracta de dos homes que han viatjat recentment a Milà i que estan ingressats i aïllats a l'Hospital Doctor Peset i l'Hospital de La Plana a Vila-real

També s'ha activat el protocol en un hospital gadità per un possible cas

coronavirus-valencia-primer-caso

coronavirus-valencia-primer-caso

1
Es llegeix en minuts
Victoria Salinas

Dos pacients estan ingressats i en aïllament als hospitals Doctor Peset de València i La Plana de Vila-real com a possibles casos de coronavirus en investigació, segons informa ‘Levante-EVM’, diari del grup Prensa Ibérica. Es tracta de dos homes que han viatjat recentment a Milà –tot i que no amb l’expedició d’aficionats valencianistes que van viatjar a la ciutat italiana per al partit del València CF contra l’Atalanta fa una setmana– i que presenten símptomes compatibles amb la malaltia com febre, tot i que el seu estat general és bo. També a Cadis s’ha activat el protocol davant un possible cas, informa Europa Press. Aquest pacient es troba en aïllament fins que les proves determinin si pateix o no aquest virus.

Segons ha informat aquest dimarts la subdirectora general d’Epidemiologia, Hermelinda Vanaclocha, es tractaria del tercer i quart cas sospitós de coronavirus que està en investigació al País Valencià després dels dos primers que es van produir a l’Hospital General d’Alacant fa unes setmanes, quan es va iniciar l’epidèmia a la Xina.

Notícies relacionades

L’especialista ha informat que el pacient ingressat al Peset va entrar a l’hospital de matinada i que, després de donar negatiu a les primeres proves de la resta de virus i superar el cribratge de preguntes epidemiològiques, es va activar el protocol oficial i ara s’espera la prova de coronavirus. El segon home va ingressar a La Plana aquest dimarts al matí.

Aficionats del VCF amb símptomes

D’altra banda, Vanaclocha ha avançat que des de la Conselleria de Sanitat estan pendents de valorar «altres» casos entre els quals sí que es trobarien aficionats del VCF que van viatjar a Milà a veure el partit contra l’Atalanta i que, segons les recomanacions de Sanitat, s’han posat en contacte amb els seus metges al presentar algun tipus de símptomes.  Ara per ara, se’ls ha recomanat quedar-se a casa. «Primer parlarem amb ells, se’ls farà una enquesta epidemiològica per valorar quants dies van estar a Milà, quan es van presentar els símptomes i quins són, i segons això veurem si és necessari o no fer-los alguna prova», ha especificat l’especialista.