Emergència sanitària

Itàlia confirma la seva setena víctima mortal pel coronavirus i 230 contagis

Les autoritats italianes van assenyalar que es tracta d'un home de 62 anys que va morir a causa del Covid-19 i van assegurar que estan aplicant mesures rigoroses per evitar-ne la propagació

italia-coronavirus / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Itàlia ha confirmat la setena víctima mortal pel nou coronavirus al seu territori, mentre s’ha elevat el nombre d’afectats pel brot originat a la ciutat xinesa de Wuhan a 230.

La setena víctima és un home de 62 anys que estava en diàlisi perquè patia diverses patologies i va donar positiu la setmana passada, segons ha informat el diari local ‘La Repubblica’. De les set morts que s’han produït a Itàlia, sis han tingut lloc a la regió de la Llombardia i una al Vèneto.

Les regions més afectades

La Llombardia és la regió italiana més afectada, ja que s’han registrat 172 casos. Mentrestant, al Vèneto se n’han confirmat 33; a l’Emília-Romanya, 18; al Piemont, tres, i a la regió del Laci, tres més, segons les dades de les autoritats sanitàries italianes. Itàlia és, a més, el tercer país per nombre de contagis al món, després de la Xina i Corea del Sud.

«No ens prenem res a la lleugera, altrament no hauríem adoptat mesures extremadament rigoroses», ha afirmat el primer ministre italià, Giuseppe Conte, a la seu de Protecció Civil.

«No podem predir el progrés del virus: hi va haver un brot i a partir d’aquí també es va propagar», ha continuat Conte, que ha al·ludit a l’«estructura hospitalària» a l’hora d’abordar la «difusió» del coronavirus. «Continuem amb la més gran precaució i rigor», ha asseverat.

Estat d’emergència

Notícies relacionades

En aquest context, el ministre de Sanitat italià, Roberto Speranza, ha considerat aquest dilluns «indispensable» que hi hagi «un sol centre de coordinació per a la gestió de l’emergència» que afronta Itàlia. «Així està funcionant, com demostren les ordenances firmades en la jornada d’ahir. Les decisions unilaterals per a un sol territori no serveixen», ha advertit.

Tot i que l’epicentre del coronavirus és a Wuhan i la majoria de casos es registren a la Xina, s’han detectat casos en altres països del Sud-est Asiàtic, Europa, Amèrica i el Pròxim Orient. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va declarar l’emergència sanitària internacional a finals de gener i ha demanat a la comunitat internacional que redobli els seus esforços.