CORONAVIRUS

Set valencians atrapats a Teheran pel coronavirus perquè la seva aerolínia ha impedit el vol d'estrangers

L'aerolínia en què havien de tornar de l'Iran impedeix el vol d'estrangers

Els afectats intenten tornar de manera segura

foto

foto

1
Es llegeix en minuts
Gonzalo Sánchez

Un grup de set valencians estan atrapats des d’ahir a Teheran, la capital de l’Iran, a l’espera que la seva aerolínia habiliti un vol que els permeti tornar a Espanya, segons informa el diari ‘Levante’.Segons afirmen, Turkish Airlines només va deixar pujar a bord del seu vol (previst per ahir a la nit) ciutadans turcs i va vetar el viatge a tots els ciutadans estrangers, presumiblement a causa del coronavirus, segons es temen els valencians, ja que l’Iran és un dels països més afectats pel virus després de la Xina, focus inicial del Covid-19.

La companyia turca va afirmar que fins al març no permetria volar als seus avions ciutadans d’altres països, segons afirmen aquestes mateixes fonts. Segons assenyalen els ciutadans valencians, estan intentant obtenir una tornada segura mitjançant el consolat espanyol. De moment cap d’ells ha obtingut resposta i continuen atrapats al país, a l’espera d’una solució per tornar a Espanya. Malgrat això, estan buscant una ruta alternativa per poder volar al més aviat possible.  

Tancament de fronteres

L’Afganistan va anunciar aquest diumenge el tancament de la seva frontera amb l’Iran, amb la qual cosa s’uneix a la llista de països com Turquia i el Pakistan que han pres mesures similars, davant de l’augment de casos de coronavirus.

Notícies relacionades

«Per prevenir la propagació del coronavirus, la República Islàmica de l’Afganistan ha paralitzat temporalment tota mena de moviments per terra i aire, amb procedència i destinació l’Iran», va informar el Consell de Seguretat Nacional (NSC) afganès en un comunicat.

Kabul pretén mantenir tancada la porosa frontera entre els dos països, malgrat que milions de refugiats afganesos viuen a l’Iran i milers d’ells creuen diàriament d’una nació a l’altra. A més, el Ministeri d’Exteriors afganès demanarà a Teheran que interrompi les deportacions forçoses d’afganesos.