PROTESTA

Greenpeace canvia «Madrid Green Capital» per «Madrid Grey Capital»

Amb aquesta acció, l'oenagé denuncia la «inacció» de l'ajuntament de la capital davant el canvi climàtic

Recorda que Almeida ha tancat carrils bici i ha revertit el projecte de Madrid Central

grey-capital

grey-capital

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Activistes de Greenpeace han canviat aquest dilluns, coincidint amb l’inici de la Cimera del Clima COP25 a Madrid, les lletres vegetals que componien el lema «Madrid Green Capital» a la Puerta de Alcalá per «Madrid Grey Capital», de «capital verda» a «capital grisa».

Amb aquesta acció, aconseguida després de tapar amb una lona l’acabament ‘en’ a Green per una ‘Y’, Greenpeace critica «la inacció de l’ajuntament de la capital per reduir la contaminació i lluitar contra el canvi climàtic».

«Coincidint amb l’arribada de la Cimera del Clima, l’ajuntament havia decidit presumir de ciutat verda mentre tanca carrils bici i intentarevertir Madrid Central. La campanya ‘Madrid Green Capital’ s’apodera d’un guardó (el de Capital Verda Europea) que la Comissió Europea atorga a les ciutats exemplars en matèria mediambiental. Madrid acull la COP25, però això no significa que sigui una capital verda», han assegurat a través d’un comunicat.

«Necessitem accions reals de la classe política»

Greenpeace lamenta que no s’estiguin prenent les mesures necessàries per evitar que les temperatures globals superin els 1,5 graus a fi d’evitar així els pitjors impactes del canvi climàtic. «Necessitem accions reals de la classe política a tots els nivells: municipal, autonòmic i estatal que posin fi als combustibles fòssils», han afirmat.

Notícies relacionades

Per això creuen que en la COP25, els líders mundials «tenen l’oportunitat de superar el creixent escepticisme mundial que són capaços de posar fre al’emergència climàtica i d’escoltar els milions de persones que surten al carrer que demanen mesures reals i urgents per salvar el clima».

La oenegé creu que la  COP25 «ha de servir també per impulsar la formació d’un nou Govern a Espanya que posi en les seves prioritats la lluita contra el canvi climàtic i per augmentar els objectius nacionals de reducció d’emissions a almenys el 55% el 2030 respecte a 1990 i que aquestes es redueixin a zero de net el 2040».