HANDBOL

El Barça torna a guanyar el PSG i segella la sisena Final Four seguida

Els vuit gols de l’anada no van relaxar l’equip blaugrana, que es va imposar per la mínima (32-31). Nikola Karabatic va ser homenatjat.

Los jugadores del Barça posan con una pancarta tras clasificarse para la Final Four.

Los jugadores del Barça posan con una pancarta tras clasificarse para la Final Four. / Enric Fontcuberta / Efe

2
Es llegeix en minuts
Jordi Grífol

El Barça serà a Colònia, i ja són sis anys consecutius sense fallar a la cita. Tres de tres amb Carlos Ortega. Els blaugrana van encarrilar el bitllet a París amb un avantatge de vuit gols sobre el París Saint-Germain i el van acabar d’amarrar sense patiment al Palau Blaugrana (32-31). Aalborg, Magdeburg i Kiel són els rivals contra els quals lluitarà el Barça per la seva dotzena Champions. Dimarts se sortejaran les semifinals.

Cap equip ha aixecat tantes Champions com el Barça (11) ni ha estat a tantes finals a quatre (12 de 14). No es va deslliurar de les retallades econòmiques la secció, però els d’Ortega tornen a accedir a la Final Four, en un exercici coral de solvència i solidesa contra el PSG en els dos partits.

No li valia el coixí de vuit gols al Barcelona, que va arrencar encertat, per posar el primer avantatge (4-2). Aquesta vegada sí que Elohim Prandi era davant –es va retirar lesionat a l’anada–, líder absolut que igualava el xoc amb el seu potent braç i el seu govern.

Eren un cicló els d’Ortega, que van desbordar la defensa parisenca. Ni el 5-1 ni el 6-0 li funcionaven al PSG davant el fluid atac culer, que va adquirir sis gols de renda que feien impossible la gesta parisenca. Va retallar distàncies Nikola Karabatic per tancar el primer acte en el seu comiat de Champions (17-12) després de ser homenatjat amb honors a la prèvia.

En la represa, Prandi va liderar la reacció gal·la amb Peleka i Steins per acostar-se al marcador –no al global de l’eliminatòria– amb un parcial de 0-4 (20-17). Va reclamar en aquell moment l’escalf del públic Dika Mem. Desig concedit a l’instant pel Palau i el seu retrunyir. I l’estrella francesa, agraïda, va respondre més vitalista que mai. Va acabar lesionat Pol Valera, retirat de la pista pels seus companys en l’única mala notícia per tancar el duel i l’eliminatòria, sentenciada a París.

Notícies relacionades

Barcelona: Pérez de Vargas; Petrus, Frade (6), Carlsbogard (2), Mem (7), Janc (5), Ariño (2) –set inicial–, Nielsen (p.s.), Richardson (4), Aleix (2), P. Cikusa (4), N’Guessan (1), Rodríguez (1), Valera (2), Wanne (1).

PSG: Green; Steins (2), Peleka (3), Syprzak (5), Tonnesen (2), Solé (2), Prandi (10) –set inicial–, Palicka (ps), L. Karabatic (1), N. Karabatic (2), Ntanzi (2), Keita (1), Holm (1) i Marchan (1).