Lleó, la Corunya, Burgos i Madrid

Detenen vuit grafiters que pintaven trens en diverses localitats del nord peninsular

Els tres grups d'arrestats feien estudis previs i adoptaven fortes mesures de seguretat

grafitti-metro-madrid

grafitti-metro-madrid

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Agents de la Policia Nacional han desarticulat tres grups de grafiters que pintaven en trens en diferents localitats del nord d’Espanya, causant danys per valor de més de 556.000 euros en una superfície de més de 4.000 metres quadrats. Vuit persones han sigut detingudes, tres a Lleó, dos a la Corunya, dos a Burgos i un a Madrid, als quals se’ls imputen 128 delictes de danys.

Els tres grups actuaven de manera reiterada i sistemàtica fent pintades en trens i vagons de la Renfe de diferents localitats del nord d’Espanya. Així, una vegada que els investigadors van identificar tots els seus membres, van crear tres equips policials per dur a terme les detencions.

Agents de la Corunyavan detenir dos dels investigats, als quals se’ls imputa un total de 70 delictes de danys per un valor de 215.640 euros. Tres més van ser detinguts a Lleó i un quart a Madrid. A aquests se’ls imputen 38 delictes de danys per un valor de 209.080 euros. Finalment, els agents de Burgos i Miranda de Ebro en van detenir dos més, als quals se’ls imputen 20 delictes de danys per un valor de 131.496 euros. Això es tradueix en un total de 128 delictes de danys per un valor de 556.217 euros i 4.367 metres quadrats afectats.

Notícies relacionades

Els detinguts, que feien estudis previs i adoptaven fortes mesures de seguretat, ocasionaven danys en reixats perimetrals de seguretat i portes d’entrada per accedir als llocs en els quals hi havia els trens.

A més, al principal investigat, al qual se li atribueixen més de 500 pintades a la ciutat de la Corunya, se li van intervenir armes de foc, munició, grillons i una placa de policia simulada, entre d’altres efectes, en un registre fet al seu domicili, motiu pel qual s’ha decretat el seu ingrés a la presó.