Atacs des de Halloween

Detinguts 18 grafiters per assaltar i pintar vagons del Metro i la Renfe a Madrid

La Policia comptabilitza 159 delictes dels arrestats amb uns danys al transport de més de 650.000 euros

20190211 424884 opspia 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Policia Nacional ha detingut18 grafiters que presumptament van assaltar, estirant el fre d’emergència,, diversos vagons a les estacions de Metro i Renfe de Cuatro Vientos, Casa de Camp, Las Rosas i Parc dels Estats. En total, se’ls imputen 159 delictes de danys valorats en més de 650.000 euros.

Segons ha informat la Policia Nacional, les investigacions van començar el mes de juny de l’any passat, després d’una operació coordinada amb la Policia italiana per identificar diversos membres d’una banda de grafiters assentats a Madrid i València. Aquest grup s’havia desplaçat en diverses ocasions a Milà en els últims anys per fer una 'campanya' de grafitis en diferents vagons de transports. 

Els agents van comprovar que aquest grup sempre utilitzava el mateix procediment, pel qual diversos membres pujaven al tren i accedien a l’interior de la cabina per forçar la porta d’accés. Una vegada a dins manipulaven els mecanismes de conducció per aturar el comboi, cosa que produïa una frenada brusca del tren, fent perdre el control el maquinista. 

Amb el comboi aturat, mentre uns realitzaven les pintades amb la seva firma personal, els altres amenaçaven els viatgers i personal del Metro i gravaven l’acció. Una vegada finalitzades les pintades, sortien fugint del lloc. Durant la investigació s’han fet simultàniament 11 entrades i registres, dos a Madrid, dos a Fuenlabrada (Madrid), dos a Móstoles (Madrid), un a Parla (Madrid), un a València, dos a Paterna (València) i un a Burjassot (València).

Notícies relacionades

Els arrestats són els presumptes autors dels assalts comesos el cap de setmana de Halloween, del 31 d’octubre al 2 de novembre, a les madrilenyes estacions de Metro de Cuatro Vientos, Parque de los Estados, Casa de Campo i Las Rosas.

En un d’ells van arribar a agredir diversos agents de la Policia Nacional i vigilants de seguretat. Un dels detinguts ha ingressat a la presó i a tres més els han imposat mesures d’allunyament de les instal·lacions ferroviàries. L’operatiu continua obert i no es descarten més detencions.