VIOLÈNCIA MASCLISTA

CCOO denunciarà Iveco pel vídeo sexual de la treballadora que es va suïcidar

El sindicat assegura que l'empresa, al conèixer la distribució de les imatges, va respondre que es tractava "d'un assumpte personal i no d'àmbit laboral"

94b4804e-a39c-48ab-95a1-d78c1a0457f8-hd-web / periodico

2
Es llegeix en minuts
Efe

El sindicat CCOO denunciarà Iveco Madrid davant d’Inspecció de Treball per no activar el protocol d’assetjament sexual en el cas de la treballadora que es va suïcidar la setmana passada després que circulés un vídeo de contingut sexual, una cosa que el sindicat considera un accident laboral.

CCOO ha informat que, una vegada coneguda la distribució de l’esmentat vídeo, el sindicat es va posar en contacte amb la Verónica, la treballadora d’Iveco afectada, per informar-la que podia sol·licitar l’activació d’un protocol de prevenció d’assetjament i denunciar la persona que havia difós les imatges per vulneració del dret a la intimitat i per violència masclista.

En un comunicat, el sindicat ha explicat que va acompanyar la Verónica a una reunió amb la direcció de l’empresa per notificar el que havia ocorregut i qui havia iniciat la transmissió del vídeo.

Iveco se’n va desvincular

En aquesta reunió, ha assegurat el sindicat, Iveco va respondre que es tractava "d’un assumpte personal i no d’àmbit laboral", per la qual cosa no va prendre mesures. Per tant, segons el parer de CCOO,va incomplir les seves obligacions de protecció de la salut de la treballadora que estableixen la Llei de Prevenció de Riscos Laborals i la Llei d’Igualtat.

"Sent l’empresa coneixedora de la situació de risc al centre de treball almenys des del dijous 23 de maig, no ha pres cap mesura preventiva i per això CCOO considera que la seva inacció ha sigut un factor decisiu en el lamentable resultat de la mort de la nostra companya", ha declarat la branca d’Indústria del sindicat.

Per això, CCOO denunciarà els fets davant de la Inspecció de Treball amb l’objectiu que es consideri accident de treball i "es prenguin les mesures laborals i penals que garanteixin que no tornin a produir-se aquestes circumstàncies". 

Finalment, el sindicat ha traslladat el seu condol a la família de la Verónica, els amics i companys de la dona morta. 

El Codi Penal

Notícies relacionades

El Codi Penal, en el seu article 197.7, castiga amb unapena de tres mesos a un any de presóo una multa de 6 a 12 mesos "aquell qui, sense autorització persona afectada, difongui, reveli o cedeixi a tercers imatges o gravacions audiovisuals d’aquella, que hagués obtingut amb la seva anuència... quan la divulgació menyscabi greument la seva intimitat personal".

Indignació a les xarxes

Des que va transcendir aquest dimarts la notícies són nombroses les persones que han mostrat el seu rebuig a les xarxes, obrint un debat sobre laresponsabilitat dels treballadorsen aquesta tragèdia: