INVESTIGACIÓ OBERTA

La policia busca qui va difondre el vídeo sexual de la treballadora d'Iveco

Les indagacions se centren en si va ser una antiga parella de la difunta o si ella mateixa va compartir la gravació per error

iveco / periodico

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La comissaria de la Policia Nacional d’Alcalá de Henares  ha obert una investigació sobre el cas de la dona que es va suïcidar dissabte després de difondre’s entre els seus companys de feina un vídeo sexual seu de fa cinc anys, segons ha confirmat una portaveu de la Direcció Superior de la Policia de Madrid.

La policia ha iniciat la investigació d’ofici, ja que la difunta no havia interposat denúncia. Els agents estan analitzant el vídeo que es va filtrar i comprovant qui el va compartir i si la dona va poder patir assetjament per aquesta raó per part d’algunes persones de l’empresa on treballava, del grup Iveco.

Així mateix, l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) també ha iniciat actuacions d’ofici. 

De moment, no hi ha detinguts i s’investiga si va ser una antiga parella de la difunta o ella mateixa per un error la que va propagar per primera vegada aquestes imatges íntimes. La dona, de 32 anys i mare de dos fills petits, estava preocupada després de la difusió pel que opinaria el seu marit, que ho va veure divendres. En aquell moment, la dona va patir una crisi nerviosa. L’endemà, es va suïcidar a la seva casa d’Alcalá de Henares.

Després de la reforma del Codi Penal del 2015, arran del cas d’Olvido Hormigos, s’estableix una pena de presó de tres mesos a un any o multa de 6 a 12 mesos al que "sense autorització de la persona afectada, difongui, reveli o cedeixi a tercers imatges o gravacions audiovisuals d’aquella que hagués obtingut amb la seva anuència en un domicili o en qualsevol altre lloc fora de l’abast de la mirada de tercers, quan la divulgació menyscabi greument la intimitat personal d’aquesta persona".

Concentració a la fàbrica 

D’altra banda, treballadors de la fàbrica Iveco a Madrid s’han concentrat aquest dimecres, per segon dia consecutiu, en repulsa per la mort de Verónica, l’empleada de la planta que es va suïcidar dissabte passat després de difondre’s entre els seus companys un vídeo de contingut sexual en què apareixia ella.

Notícies relacionades

La convocatòria, que s’ha prolongat durant poc més de 10 minuts, ha reunit unes 150 persones a la porta de la planta ubicada a l’avinguda d’Aragó de Madrid, al costat de l’A-2, als voltants de San Fernando de Henares, i ha acabat amb un aplaudiment per a Verónica, que tenia 32 anys i era mare de dos fills.

"No hi ha dret", ha dit als mitjans de comunicació, amb indignació, una de les companyes de la fàbrica de Verónica, just abans de fitxar.