Trobat el cadàver d'una dona amb signes de violència a Madrid

La víctima, de 47 anys, tenia una ordre d'allunyament per agressions masclistes

La xifra de dones assassinades per parelles i exparelles des del 2003 a Espanya s'aproxima al miler

zentauroepp18059315 barcelona 20 01 2012 cronica a pie de calle inmigrantes  un 180213120916

zentauroepp18059315 barcelona 20 01 2012 cronica a pie de calle inmigrantes un 180213120916

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia ha trobat en una vivenda de la localitat madrilenya de Parla el cadàver d’una dona que presentava signes de violència i que, segons els primers indicis, podria haver sigut víctima d’un cas de violència masclista. Segons han indicat fonts de la Direcció Superior de Policia, els agents de la Comissaria de Parla van rebre l’avís de la desaparició de la dona, de nacionalitat espanyola i nascuda el 1972, ja que feia alguns dies que el seu entorn pròxim no en sabia res.

Després de comprovar que la víctima havia denunciat episodis de violència masclista i que tenia concedida una ordre d’allunyament, els investigadors van tractar el cas com una desaparició inquietant i immediatament van començar les indagacions. Després de no localitzar-la als llocs que freqüentava habitualment, a les 23.00 hores de dissabte, els agents van decidir entrar al domicili, ubicat al carrer Reyes Católicos de la localitat.

Allà van trobar el cos de la dona amb signes de violència, tot i que de moment no ha transcendit si corresponen a cops o a l’ús d’algun tipus d’arma. En espera que avancin les indagacions, els primers indicis apunten que es tracta d’una mort per violència masclista, segons han indicat a Efe altres fonts de la investigació. 

Notícies relacionades

El comptador de morts per agressions masclistes s’aproxima ja a Espanya a les mil víctimes des que l’any 2003 van començar a comptabilitzar-se aquest tipus de delictes. Oficialment, fins la setmana passada, el registre sumava 993 víctimes, de les que 18 corresponen a dones assassinades aquest 2019. L’últim cas que s’ha incorporat al llistat, és el de Shylvia, de cognoms no coneguts i de 39 anys, que va ser assassinada a cops el 24 d’abril a Adeje (Tenerife, Illes Canàries) pel seu marit, Thomas Handrick, que també va matar el seu fill de 10 anys.

Segons consta al web del Ministeri d’Igualtat, a data de l’última actualització, el 25 d’abril, hi havia dos casos més en investigació, als quals molt possiblement se sumarà el d’aquest cap de setmana a Parla.