per primera vegada a Europa

Localitzat un drac de Komodo en un local de Cornellà de Llobregat

La policia ha confiscat al mateix local 20 animals vius, majoritàriament rèptils, inclosa una serp de cascavell

animales exoticos barcelona validada-online-video-cuttercom / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Guàrdia Civil ha intervingut en un local de Cornellà de Llobregat (Barcelona) un exemplar de drac de Komodo al qual li falta una mà i té la cua tallada. Segons l’Europol, aquesta és la primera vegada que es recupera a Europa un animal d’aquesta espècie criat i adquirit il·legalment.

La Guàrdia Civil ha informat aquest dimarts que en l’operació s’ha detingut un veí de Cornellà de 43 anys i d’origen nord-americà per un delicte contra la protecció de la flora i la fauna, un altre de contraban i un delicte de tinença il·lícita d’armes, ja que durant el registre del local els investigadors van trobar també una pistola detonadora manipulada per efectuar foc real i 87 cartutxos. 

Imatge del drac de Komodo localitzat a Cornellà de Llobregat / guàrdia civil

Al local de Cornellà la Guàrdia Civil ha intervingut 20 animals vius, majoritàriament rèptils, protegits pel Conveni sobre el Comerç Internacional d’Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestre. Entre els exemplars localitzats hi ha un escorpí, diverses serps, entre les quals una de cascavell, i tres gàbies amb ratolins que servien de menjar per als altres animals. Tant l’escorpí com la serp de cascavell s’han entregat al’Escola de Natura de Parets del Vallès  perquè se’n facin càrrec.

Notícies relacionades

El drac de Komodo és un varà verinós de fins a tres metres de llarg i uns 70 quilos de pes que habita a les regions tropicals d’Àsia, Oceania i l’Àfrica. Descendeix d’animals del plistocè que van arribar a fer fins a set metres de llarg i pot ser molt agressiu. De fet, de tant en tant apareixen informacions de persones que han sigut atacades per aquests animals.

Aquesta ha sigut la primera vegada a Europa que es localitza un exemplar de drac de Komodo adquirit il·legalment. Fa dos anys i mig, uns lladres van robar d’una granja d’exhibició d’animals exòtics de França un dels quatre exemplars que els va enviar el Zoo de Barcelona, que el 2012 va aconseguir que dos dels seus dracs de Komodo, s’acoblessin i tinguessin una descendència de 23 ous.