'Cas La manada'

El líder de 'La manada', contra la premsa: "Li dono 1.000 euros al periodista que trobi una foto meva a Eivissa"

Antonio Manuel Guerrero també ha generat expectació per la seva compareixença dijous que ve per intentar renovar el passaport

zentauroepp43919238 graf5886  sevilla  23 06 2018   vivienda del barrio sevillan180623101005

zentauroepp43919238 graf5886 sevilla 23 06 2018 vivienda del barrio sevillan180623101005 / Jose Manuel Vidal

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Els cinc membres de ‘La manada’s’han presentat aquest dimecres al Jutjat de Guàrdia de Sevilla per cinquena vegada per complir el que va ordenar l’Audiència de Navarra després de decretar-ne la llibertat provisional, compareixença després de la qual un d’ells, 'el Prenda’, ha parlat per primera vegada per criticar els periodistes.

Diversos mitjans de comunicació esperaven a l’entrada dels jutjats l’arribada del guàrdia civil Antonio Manuel Guerrero, el militar Alfonso Jesús Cabezuelo i José Ángel Prenda, Jesús Escudero i Ángel Boza, després d’haver sigut condemnats a nou anys de presó per abusar sexualment d’una noia madrilenya a Pamplona durant els Sanfermines del 2016.

Tots s’han presentat amb rostre seriós, ulleres fosques i pantalons curts, il’únic en fer declaracions ha sigut José Ángel Prenda.

La presència del guàrdia civil Antonio Manuel Guerrero ha generat més expectació entre els periodistes a causa de la seva vista d’aquest divendres a les 14.00 hores a l’Audiència de Sevilla, des d’on compareixerà a través de videoconferència davant de l’Audiència Provincial de Navarra per la incidència de la renovació del seu passaport, i ha sigut l’últim en acudir als jutjats.

Xuleria d’‘el Prenda’

El primer en ingressar, com l’en l’última ocasió, a les 9:20 hores ha sigut el militar Alfonso Jesús Cabezuelo, que s’ha mostrat seriós a l’esquivar els periodistes en el seu ingrés a l’interior dels jutjats, vestia una samarreta grisa i ha sortit caminant cap a una zona pròxima amb prou feines uns minuts després.

Després de gairebé una hora i mitja d’espera ha arribat José Ángel Prenda, a les 10.50 hores, que portava una samarreta negra, a la seva sortida s’ha dirigit als mitjans per dir: "Li dono 1.000 euros al periodista que trobi una foto meva a Eivissa".

Prenda ha afegit: "El pitjor de tot això no és que sigui mentida, sinó que la gent s’ho creu".Ha insistit a negar el seu suposat viatge a Eivissa del cap de setmana passat i ha acabat la seva declaració al dir: "Vostès cada vegada que parlen menteixen, és una passada".

Poc després, cap a les 11.33 hores, ha arribat Jesús Escudero, també conegut com 'el Peluquero', que no ha volgut fer declaracions.

Notícies relacionades

Ángel Boza l’ha seguit al cap de pocs minuts d’haver ingressat el seu company, vestia una camisa estil polo de color blau fosc i tampoc no ha respost a les preguntes dels periodistes.

El tribunal els ha imposat als cinc processats la prohibició de sortir d’Espanya sense autorització judicial, per la qual cosa la compareixença de Guerrero que ha sigut sol·licitada per la Fiscalia, té l’objectiu d’estudiar el suposat incompliment de les mesures cautelars decretades per ordenar la seva llibertat provisional.