DESTACATS DEL DIA

Les parades contra l'assetjament masclista s'obren pas als autobusos nocturn i altres notícies que has de saber avui, en un minut

buses

buses / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquestes són les cinc notícies que has de saber avui:

1/ Les parades contra l'assetjament masclista s'obren pas en els autobusos nocturns. Terrassa i Bilbao han aprovat establir la parada a demanda de les dones, com ja fa Nantes i està a punt de fer París. Barcelona i València estudien els seus propis plans mentre que Madrid diu que en el seu cas no és necessari.


2/ El temporal de neu que afecta Catalunya segueix causant problemes a les carreteres. Després del caos de diumenge que va obligar a tancar el túnel del Cadí, aquest dilluns a primera hora del matí hi ha 5 carreteres que segueixen tallades i una vintena on és obligatori l'ús de cadenes. Segueix les incidències al minut aquí.

Cua a l'accés al Túnel del Cadí, a la Cerdanya. / GUILLEM QUINTANA (ACN)

3/ Una delegació d'ERC viatja a Brussel·les per negociar amb Puigdemont una investidura. L'objectiu és "escoltar la proposta" del president cessat per poder poder formar Govern.

4/ El naufragi d'una pastera a Melilla deixa 21 cadàvers i una vintena de desapareguts. Els cossos van ser localitzats flotant a quatre milles de la costa per un ferri.

Notícies relacionades

5/ El 'top manta' baixa a les andanes de plaça Catalunya després de conquistar el gran intercanviador. Alguns manters ja comercien a peu de metro, on la policia evita entrar per motius de seguretat.

5/ Piqué salva el Barça a Cornellà. El defensa mana callar l'estadi blanc-i-blau després d'equilibrar un gran gol de Gerard Moreno (1-1). El Girona, per la seva part, guanya l'Athletic a Montilivi (2-0).