COWORKING RURAL

"És una forma de desconnectar de l'àmbit domèstic"

Jordi Llop promociona la seva activitat com a consultor de gestió de residus des d'un 'coworking' a la Selva del Camp

jjubierre35199501 la selva del camp  baix camp   18 08 2016  sociedad  coworki160819112247

jjubierre35199501 la selva del camp baix camp 18 08 2016 sociedad coworki160819112247 / JOAN REVILLAS

1
Es llegeix en minuts
CARMEN JANÉ / BARCELONA

Jordi Llop, consultor en gestió de residus, es va instal·lar a la Selva del Camp (Baix Camp) amb la família fa un any i mig després de viure sempre en ciutats. "Vam venir per la tranquil·litat, per criar els fills en un entorn amb menys cotxes i perquè hi havia una escola que imparteix un mètode d'educació alternatiu que ens agradava", explica. "També teníem amics aquí i, a més, està a prop de Reus i Tarragona".

Notícies relacionades

Per a ell anar a un 'coworking' com El Taller és "una forma de separar casa i feina, i desconnectar de l'àmbit domèstic, sobretot amb nens". També li permet, diu, "aconseguir una projecció i una activitat socials que m'interessa per a la meva activitat i que potser no tindria únicament amb la web". El seu àmbit laboral se centra en empreses grans i en administracions públiques, sobretot ajuntaments, que li permeten treballar a distància i viatjar "un dia a la setmana", afirma.

A la Selva del Camp hi ha uns vuit usuaris habituals del 'coworking' més una trentena d'associats més que assisteixen a actes i sessions de 'networking', n'explica l'impulsor, Jordi Massaguer. "La decisió de venir a viure i treballar a un poble no es pren per un 'coworking', hi ha més factors, però sí que vénen aquí perquè tenen connexió a internet i així no treballen sols a casa", assenyala Massaguer. A El Taller també participen d'una xarxa amb altres 'coworkings' veïns de Reus, Valls i Tarragona en principi per estimular l'intercanvi de llocs de treball, però la iniciativa no ha tingut gaire èxit . "Aquí la gent és poc nòmada", admet.