ENXAMPATS IN FRAGANTI

Detinguts quatre menors per provocar una trentena d'incendis a Cerdanyola

En el moment de ser arrestats portaven a sobre una gran quantitat d'encenedors i altres accelerants del foc

 

  / MOSSOS D'ESQUADRA

1
Es llegeix en minuts

Un dispositiu especial dels Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental) ha permès detenir quatre menors per haver provocat suposadament uns 30 incendis en vegetació, vehicles i contenidors d'aquesta localitat des del mes de juny passat.

Els quatre menors van ser enxampats in fraganti quan calaven els focs i dos més que els acompanyaven també han sigut denunciats pels mateixos fets, han informat avui els Mossos.

Segons sembla, els menors tenien fascinació pel foc i es dedicaven a provocar petits incendis durant les nits d'estiu a Cerdanyola que posaven en perill el parc de Collserola, ja que les flames haurien pogut propagar-se per la vegetació forestal pròxima a la localitat.

CENDRA A LES MANS

Davant aquest perill potencial, els Mossos i la Policia Local de Cerdanyola van establir un dispositiu conjunt que ha permès detenir els quatre menors entre el mes de juny i l'11 d'agost, quan es va practicar l'últim arrest, el d'un jove que va ser localitzat amb cendra a les mans al costat d'un xiprer encès.

Notícies relacionades

Es calcula que els danys ocasionats pels incendis -algunes nits van provocar 10 focs en punts diferents de la localitat- pugen a 150.000 euros.

Els Mossos han recordat que els pares dels menors, que en el moment de les detencions portaven a sobre una gran quantitat d'encenedors i altres accelerants del foc, són responsables civils dels actes delictius d'aquests. També han informat dels fets la Fiscalia de Menors, que s'ha fet càrrec dels joves.