La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca convoca una cassolada dilluns davant les seus del PP

L'entitat tem que la moratòria que acordin el Govern i el PSOE discrimini famílies víctimes de desnonaments

La portaveu de la PAH, Ada Colau, parla amb un responsable de Catalunya Caixa durant l’ocupació del vestíbul de l’entitat a Via Laietana per part d’afectats per la hipoteca, el 5 de novembre.

La portaveu de la PAH, Ada Colau, parla amb un responsable de Catalunya Caixa durant l’ocupació del vestíbul de l’entitat a Via Laietana per part d’afectats per la hipoteca, el 5 de novembre. / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts

LaPlataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha convocat per a aquest dilluns unacassoladadavant lesseus del PP en diverses ciutats coincidint amb la cimera que celebraran representants d'aquest partit i del PSOE per abordar la problemàtica dels desnonaments i intentar acordar accions per posar fre a aquest drama social. A Barcelona, la convocatòria serà a les 11.00 hores al carrer Comte d'Urgell 249, on hi ha la seu del PPC; aMadrid, la cassolada serà a les 12.30 al carrer Génova 13, i a lesCanàries, a les 19.00 hores (al carrer Castillo, 54, a Santa Cruz, i al carrer Albareda, 3, a Las Palmas).

L'entitat, que a Catalunya lideraAda Colau, considera poc concret l'anunci que va fer Mariano Rajoy en el sentit que es paralitzarien els desnonaments a famílies vulnerables i vol aprofitar lareunió del PP i el PSOEper advertir que lamoratòria és "inacceptable", ja que "només s'aplicaria als procediments no iniciats, no afectaria lesexecucions hipotecàries que ja estan en curs i per tant deixaria fora centenars de milers de famílies que ja estan immerses en el procediment". És per això que la PAH exigeix "la paralització immediata de tots els desnonaments que afectin famílies, sempre que es tracti de vivenda habitual i de deutors de bona fe".

"Ni rebaixes ni mitges tintes"

Notícies relacionades

La PAH tem que l'acord a què arribin el Govern i el principal partit de l'oposició "discrimini" famílies afectades per desnonaments. "¿Hauria entrat Amaya i la seva família entre els afortunats o n'hauria quedat fora?", es pregunta en uncomunicat penjat al seu bloc. És per això que l'entitat exigeix que la moratòria s'apliqui per a "totes les famílies sempre que la causa de l'impagament sigui sobrevinguda i sempre que es tracti de vivenda habitual".

Després de criticar el PP i PSOE per la seva reacció tardana davant aquesta problemàtica social, la PAH adverteix que "no acceptarà rebaixes, ni mitges tintes electoralistes/populistes". Les seves reclamacions inclouen, a més de la paralització de tots els desnonaments de vivenda habitual quan es tracti de deutors de bona fe, la dació en pagament retroactiva i una reconversió del parc de vivendes que acumulen les entitats financeres en un parc públic delloguer social.