DESASTRE A L'ALT EMPORDÀ

Protecció Civil recomana no sortir en zones on hi hagi fum i cendra

L'avís es dirigeix especialment a nens, gent gran i persones amb dificultats respiratòries

El fum procedent de l’incendi de l’Alt Empordà tapa Barcelona, aquest dilluns.

El fum procedent de l’incendi de l’Alt Empordà tapa Barcelona, aquest dilluns. / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts

Protecció Civilde la Generalitat ha llançat aquest matí un avís pel qual insta la ciutadania en general aextremar les precaucions en zones on hi hagi fum i cendra procedents de l'incendi de l'Alt Empordà encara que es trobin lluny de la zona afectada. Aquesta alerta es produeix poc després que lapudor de cremat del foc s'hagi començat a notar a Barcelona i la seva àrea metropolitana i elMaresme.

Concretament, el servei d'emergències recomanagent gran, nens i persones amb problemes respiratoris que en la mesura del possible evitin sortir a l'exterior. També aconsella a la resta de ciutadans que evitin realitzar activitats esportives en els llocs on es percebi l'olor de fum.

Aquests consells se sumen als que ahir ja va donar la Generalitat dirigits específicament als veïns de l'Alt Empordà. En ells, els serveis d'emergències recomanaven, entre altres coses, evitar els desplaçaments excepte en cas d'urgències, confinar-se a casa, tancant portes i finestres, recollir roba estesa i remullar mobiliari exterior i vegetació.

Precaució amb les obres

Notícies relacionades

En relació amb els elevats nivells de partícules en suspensió a l'aire causats pels incendis, el {Govern català} recomana evitar aquellesobres que no siguin necessàries i que es puguin programar en altres dates.

Es demana tenir especial atenció amb l'execució de les obres de construcció, rehabilitació i demolició que es portin a terme en qualsevol dels 40 municipis declarats com a zona de protecció especial de l'ambient atmosfèric per partícules en suspensió.