MOVIMENT 15M

Els indignats de Madrid reconquisten la Puerta del Sol

La Delegació del Govern assegura que la policia permetrà el trànsit per la plaça, però no tolerarà acampades ni altres ocupacions de l'espai públic

Un fotògraf d'un diari digital ha quedat en llibertat aquesta tarda després de ser detingut dijous a la nit en els incidents davant el Ministeri de l'Interior

Membres de la policia nacional retenen una jove durant els incidents.

Membres de la policia nacional retenen una jove durant els incidents. / Luca Piergiovanni (EFE)

1
Es llegeix en minuts
MAYKA NAVARRO / Madrid

Els indignats han reconquistat laPuerta del Sol. Diversos milers de persones s'han instal·lat cap a les 22.30 hores a la plaça en un ambient d'eufòria i després de manifestar-se pel centre deMadrid. Un discretcordó policialha observat l'ocupació de la plaça sense intervenir en cap moment.

Elmoviment indignathavia fet una crida als ciutadans a una manifestació a les 20.00 hores, que va partir d'Atocha, per a arribar fins al quilòmetre 0 de la capital, passant davant el Ministeri de l'Interior. Però el cert és queun grup d'uns 30 integrants del moviment ja havien protagonitzant una seguda al quilòmetre zerode la capital espanyola abans de començar la marxa.

A aquest respecte, la Delegació del Govern ha assegurat que la Policia permetria a partir d'aquest divendres el lliure trànsit per la Puerta del Sol, però no toleraria més acampades o altres ocupacions de l'espai públic en aquesta plaça. 

Les accions d'aquest divendres tenen el seu origen en lescàrregues policialsque es van produir la nit anterior davant la seu delMinisteri de l'Interior al Passeig de la Castellana de Madrid, on es manifestava un grup d'indignats, i que es va saldar amb20 ferits lleus, entre ells set agents de les forces de seguretat, segons va informar Emergències de l'Ajuntament de Madrid.

Segons els concentrats, el detonant de la càrrega policial hauria estat la col·locació d'un cartell que deia'Anem camí d'Islandia'a la reixa exterior del Ministeri de l'Interior. El moviment 15M assegura que "no hi va haver provocació" dels indignats que justifiqués l'actuació dels antiavalots.

Notícies relacionades

Quatre joves, tres nois i una noia, van serdetinguts en els enfrontaments. Estan acusats d'atemptat contra els agents de l'autoritat,desordresidesobediència. Encara que la Policia no ho ha confirmat, eldiari digital La Información assegura que un dels detinguts és un dels seus redactors,Gorka Ramos, que estava cobrint la protesta a través de Twitter i queja ha estat alliberat.

Alliberat el fotògraf de La Información

Alliberat el fotògraf de La Información Ramos ha assenyalat al sortir de la comissaria, segons RamosLa Información