Una setmana després de la seva presentació

El llançament al riu de la figura d’en Manolito enerva l’alcaldessa de Santa Coloma

Parlon carrega al seu Instagram contra els «aspirants a sicaris» que van llançar incívicament l’escultura

El llançament al riu de la figura d’en Manolito enerva l’alcaldessa de Santa Coloma

AJUNTAMENT DE SANTA COLOMA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, va expressar el seu enuig al seu Instagram davant l’incident incívic d’uns desconeguts que van llançar aquest cap de setmana la figura d’en Manolito, l’amic de la Mafalda, al riu Besòs tan sols una setmana després de la seva inauguració a la ciutat catalana.

«Avui, Dia de la Infància, ens hem enfadat una miqueta, perquè estàvem contents de poder rebre moltes visites, però alguns desaprensius, aspirants a sicaris, van llançar en Manolito al riu», va publicar Parlon al seu compte d’Instagram a tall de «missatge de la Mafalda».

L’Ajuntament de Santa Coloma es va veure obligat a retirar aquest diumenge el conjunt de figures ‘Mafalda, Susanita i Manolito’, de l’artista argentí Pablo Irrgan, instal·lades fins al moment a la vora del riu Besòs.

La decisió del consistori va arribar després d’un incident incívic d’uns desconeguts que van desancorar una de les figures, la d’en Manolito, i la van llançar al Besòs. A partir de la retirada, les figures es guardaran en dependències municipals fins a decidir una nova ubicació, per evitar que els atacs a les figures «es converteixin en reptes que es difonguin per les xarxes socials», va explicar el consistori.

«Una icona de la lluita feminista»

«És un orgull per a la nostra ciutat tenir una escultura com aquesta, en un lloc emblemàtic, en homenatge a una figura que disfrutem diverses generacions i que simbolitza, entre altres coses, les ganes de canviar el món, a més de ser una icona de la lluita feminista», va assegurar l’alcaldessa, Núria Parlon, en la inauguració de les escultures.

La Mafalda, que va ser un altaveu crític i inconformista amb l’statu quo, va néixer com un personatge de ficció, de còmic d’humor, en format de tira diària a la premsa. Va ser creada per l’humorista gràfic de Mendoza (Argentina) Joaquín Salvador Tejón, ‘Quino’, el 1962.

Notícies relacionades

Dos anys després, el 29 de setembre del 1964, es va publicar la seva primera història a les pàgines del setmanari argentí Primera Plana. Posteriorment, va fer el salt a les pantalles convertida en sèrie de dibuixos animats, d’abast mundial.

Llegeix totes les notícies de Santa Coloma a EL PERIÓDICO Santa Coloma