CRISI SANITÀRIA PEL CORONAVIRUS

L'Hospital de l'Esperit Sant de Santa Coloma recupera les urgències ginecològiques les 24 hores

Des del 26 de març passat, els parts i urgències ginecològiques s'havien derivat a l'Hospital Sant Joan de Déu

exteriors 1

exteriors 1

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Hospital de l’Esperit Sant de Santa Coloma de Gramenet torna a atendre les urgències ginecològiques durant les 24 hores. Ara, aquestes visites urgents es fan, igual que les de traumatologia i cirurgia, al soterrani 1 de l’hospital, per poder destinar els espais del servei d’urgències a atendre únicament pacients afectats pel coronavirus.

Les pacients que necessitin una visita urgent de ginecologia «han de passar abans, com és habitual, per admissions d’urgències», expliquen des del centre hospitalari.

Derivats a Sant Joan de Déu

Dijous passat, 26 de març, la Fundació Hospital de l’Esperit Sant va deixar d’atendre parts i urgències ginecològiques. Així, les pacients que havien previst donar a llum o que van requerir una visita urgent de ginecologia o obstetrícia van ser derivades a l’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues des del dia 26.

Aquest canvi es va emmarcar en la voluntat del Servei Català de la Salut de concentrar els parts preferentment en centres on no s’atenen malalts de Covid-19. D’una banda, es busca preservar la salut de les dones que hagin de donar a llum durant la pandèmia i, de l’altra, alliberar recursos dels diferents hospitals per destinar-los al tractament de pacients amb coronavirus.

Notícies relacionades

Tot i que en origen estava previst que aquestes dues mesures es prorroguessin fins a l’acabament de l’alerta sanitària pel coronavirus, les urgències han tornat ja a l’Esperit Sant.

Més notícies de Santa Coloma en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA