Mobilitat sostenible

Sant Boi inaugura el seu primer punt de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics

L’equipament es troba a l’àrea de serveis per al transport de Can Calderon

Sant Boi inaugura el seu primer punt de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics

Ayuntamiento de Sant Boi de Llobregat

1
Es llegeix en minuts

L’empresa municipal Claus ha posat en funcionament el primer punt de càrrega elèctrica ràpida de Sant Boi (Baix Llobregat) a l’àrea de serveis per al transport de Can Calderon, a la zona industrial del municipi. Els vehicles elèctrics poden carregar les bateries en 30 minuts aproximadament.

El nou punt, que ofereix una velocitat de càrrega de 50 kW, disposa de dos tipus de connectors (CHAdeMO i Combo) que permeten carregar el 80% de la bateria en uns 30 minuts. A més, aquest punt disposa també d’un connector Mennekes de càrrega semiràpida que, depenent de les característiques del vehicle, proporciona una potència d’entre 22 i 43kW i carrega la bateria en aproximadament 70 minuts. El servei requereix l’ús de l’aplicació mòbil Waylet i té un preu de 0,39 euros / kWh + IVA a partir d’un consum mínim de 3 euros.

Can Calderon

L’Àrea de Serveis Can Calderon (carrer de Múrcia, cantonada amb Riera Fonollar) reuneix un conjunt de serveis per al transport i ofereix una àmplia gamma de combustibles, tant convencionals com alternatius, que l’han convertit en un punt de referència per al sector. El mes de març es va posar en funcionament una estació de subministrament de gas natural comprimit (GNC), el combustible més sostenible per als vehicles pesats.

Recàrrega de vehicles

El nou punt de càrrega elèctrica se suma als quatre de càrrega semiràpida i lenta que ja funcionen, des del desembre del 2020, a la fotolinera del carrer de Josep Torras i Bages, construïda per l’AMB al costat de l’estació de FGC de Sant Boi.

Notícies relacionades

Els aparcaments municipals de Baldriri Aleu, del mercat de Sant Jordi, de la plaça del Mercat Vell i de la plaça de Montserrat Roig ja compten també amb punts de recàrrega lenta disponibles per a concessionaris i persones abonades. L’Ajuntament preveu continuar posant en marxa nous punts de recàrrega elèctrica a mesura que vagi creixent el nombre de vehicles elèctrics i híbrids endollables en circulació al municipi.

Més notícies de Sant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Mobilitat