Mobilitat més sostenible

Sant Boi posa en funcionament la seva primera estació pública de subministrament de gas natural comprimit

La nova gasinera, situada a l’Àrea de Serveis de Can Calderon, és un pas més en l’aposta municipal per l’ús d’energies alternatives

Sant Boi posa en funcionament la seva primera estació pública de subministrament de gas natural comprimit
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’empresa municipal Claus, de l’Ajuntament de Sant Boi (Baix Llobregat), ha posat en funcionament la primera estació pública de gas natural comprimit (GNC) de la ciutat. La nova gasinera forma part de l’Àrea de Serveis Can Calderon, ubicada a la zona industrial del municipi (carrer de Múrcia amb Riera del Fonollar). Es tracta d’una àrea de 16.2 on s’ofereix una de les gammes més àmplies de l’entorn respecte a l’oferta de combustibles i serveis per al transport.

Can Calderon és una àrea de servei que disposa de 150 places d’aparcament per a vehicles industrials, a més de servei de rentat automàtic per a turismes, autocars i camions, la nova estació de gas natural comprimit (GNC) i una gasolinera Repsol per a vehicles de gasoil i gasolina, on també s’ofereixen ‘adblue’ i Autogas (GLP). Ben aviat també es posarà en marxa el primer punt de recàrrega ràpida de Sant Boi (50 kW), que permetrà carregar els vehicles en un termini aproximat de 30 minuts.

La flota municipal de vehicles de neteja viària i recollida de residus que funcionen amb GNC ja s’està beneficiant del servei de la nova estació, que evita desplaçaments a altres municipis i comporta per tant un estalvi econòmic, d’emissions i de temps.

Gas natural comprimit

Notícies relacionades

Com a combustible per al transport, el GNC és una alternativa més sostenible que els combustibles fòssils convencionals, com la gasolina o el dièsel. El gas natural comprimit emet un 2a l’atmosfera i entre un 35 i un 60% menys d’òxid de nitrogen, un compost químic molt perjudicial per a la salut. A més, no allibera partícules de sofre i plom, que afecten les vies respiratòries. Des del punt de vista econòmic, el GNC representa un estalvi aproximat del 20% respecte al gasoil i d’un 50% en comparació amb la gasolina.

Més notícies deSant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO