Consum

Garzón defensa juntament amb la Gasol Foundation de Sant Boi promoure polítiques contra l’obesitat infantil

  • Sant Boi i la Gasol Foundation s’alien per acabar amb l’obesitat infantil i promoure hàbits saludables
  • Quatre de cada 10 nens tenen excés de pes
  • L’entitat i el Ministeri de Consum es comprometen a iniciar una «etapa de col·laboració»
1
Es llegeix en minuts

El ministre de Consum, Alberto Garzón, ha defensat des de la seu de la Gasol Foundation a Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat) la necessitat de promoure polítiques contra l’obesitat infantil. Garzón ha mantingut una trobada amb la directora de l’entitat, Cristina Ribes, i l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret.

Consum i la Gasol Foundation han coincidit a destacar la importància de les polítiques integrals a l’hora d’abordar la problemàtica de l’excés de pes en menors. Garzón ha traslladat l’interès de les metodologies d’estudi de la Gasol Foundation, basades en anàlisis integrals de salut, alimentació saludable, esport i activitat física, hores i qualitat del son i benestar emocional de nens i nenes, assenyalen en un comunicat.

Durant la trobada també s’ha destacat la importància dels models d’intervenció comunitària per tractar la problemàtica de l’obesitat infantil i han destacat la incidència que les desigualtats socials tenen influència.

«Etapa de col·laboració»

«Etapa de col·laboració»Després de compartir els resultats de diferents informes, el Ministeri de Consum i la Gasol Foundation s’han compromès a iniciar una «etapa de col·laboració» amb noves actuacions; des d’una regulació «més estricta» de la publicitat dirigida als nens fins a intensificar l’estratègia NAUS a Espanya, assenyalen fonts de l’entitat.

Notícies relacionades

El ministre Garzón també ha visitat prèviament l’Ajuntament de Sant Boi, acompanyat de l’alcaldessa Moret i el subdelegat del Govern central a Barcelona, Carlos Prieto, així com representants municipals per firmar el Llibre d’Honor de la Ciutat.

Més notícies de Sant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA.