Ajuntament

Sabadell eliminarà els noms franquistes Josep Maria Marcet i Antoni Llonch del nomenclàtor

Els noms de les dues places se substituiran per Dones del Tèxtil i Clara Campoamor

placa-marcet 09fa7e7b3ef44b8ecf3a13a145a4f06c

placa-marcet 09fa7e7b3ef44b8ecf3a13a145a4f06c

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’Ajuntament de Sabadell ha acordat eliminar el nom de les places Alcalde Marcet i Antoni Llonch, alcaldes tots dos durant l’època franquista, i així ho ha comunicat als grups municipals i a les diferents entitats de la Mesa de Memòria Històrica i del Nomenclàtor.

La desaparició d’aquests dos personatges de la via pública se substituiran, en el cas de la plaça Alcalde Marcet, per Dones del Tèxtil i Clara Campoamor, activista pels drets femenins i diputada durant la II República, per l’altre emplaçament, segons ha informat el consistori en un comunicat.

La denominació de Campoamor és fruit d’una moció aprovada per unanimitat en la Junta de Portaveus, el 24 d’octubre de 2016 a proposta de Cs, mentre que Dones del Tèxtil és "un reconeixement a totes les treballadors de diferents oficis" que van treballar a les fàbriques, tallers i a domicili.

L’Ajuntament té previst publicar ben aviat les conclusions de la Jornada de Nomenclàtor que va organitzar els dies 14 i 15 de setembre del 2018, que ha revisat els carrers de la ciutat amb l’"objectiu d’eliminar els vestigis que queden de l’època predemocràtica".

Notícies relacionades

Així mateix, es preveu incorporar noms al nomenclàtor com Patricio Peñalver, dirigent veïnal i activista pels drets dels homosexuals, reclamat per l’Associació de Veïns Ca n’Oriac de Sabadell; Cipriano Martos, sindicalista d’origen andalús que va arribar a la localitat vallesana el 1969 i va ser torturat i assassinat pel franquisme i la plaça del Pi-pi, que tot i que ja es coneix així, no figurava oficialment.

Més notícies de Sabadell

Temes:

Ajuntaments